Medicinsk Yoga

Plats Nyköping

Medicinsk Yoga används både inom friskvård och inom rehabilitering. I den alltmer stressfyllda värld vi lever i behövs idag fler kraftfulla verktyg för att bättre skapa balans i våra liv.

Boka kursen nu

I den alltmer stressfyllda värld vi lever i behövs idag fler kraftfulla verktyg för att bättre skapa balans i våra liv och i vår dagliga tillvaro. Yogaträningen arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens system samtidigt.
Att yoga och meditera tillsammans med andra i grupp är en skön känsla! Du fyller på med lugn, harmoni och förnyad energi!

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som gammal. Det går t.ex. lika bra att sitta på stol som att sitta på golvet för att göra övningar. Yogan vänder sig till dig som vill få mer energi, ett ökat lugn, mjuka upp kroppen och/eller vill få bukt med symptom såväl mentala som kroppsliga.

Mål

Du får grundläggande kunskaper i Medicinsk Yoga. Du bär enkelt det yogiska verktyget med dig, inom dig – och kan ta till olika yogiska tekniker överallt i vardagen.

Kursinnehåll

Vi kommer att göra grundläggande pass i Medicinsk Yoga. Medicinsk Yoga innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker (t.ex. att yoga med mantra). Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och energi.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan 6 ggr. 1 tim 20 min per gång.

Gruppundervisning i liten grupp max 11 deltagare. Medtag egen Yogamatta. Omklädningsrum finns.

Kursledare

Monica Lindström är Medicinsk Yogainstruktör, utbildad på Yogakraft i Linköping. Yogar du med mig får du en timme egen tid med dig själv och avslappnande övningar, känner du för att utmana dig själv så påverkar du dina egna övningar tillsammans med mig och gruppen. .

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Monica Lindström

Monica Lindström är Medicinsk Yogainstruktör, utbildad på Yogakraft i Linköping.

Yogar du med Monica får du en timmes egen tid med dig själv och avslappnande övningar. Känner du för att utmana dig själv så påverkar du dina egna övningar.

Monica startar varje morgon med Yoga och meditation för att väcka kroppen och sinnet. Detta har hon nytta av i sitt arbete som leg. arbetsterapeut. Vid sidan av jobbet som arbetsterapeut driver Monica företaget Dina Möjligheter Sverige AB. Monica brinner för att föreläsa om ergonomi eftersom det ligger henne varmt om hjärtat att se personer underlätta för sig själva i sin egen arbetsmiljö.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
01 nov 2021 - 06 dec 2021
Må 17:30 - 18:50
Tillfällen
6
Plats
Västra Trädgårdsgatan 38, 61132 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1112992
Pris
1300 kr