Medicinsk Yoga

Plats Linköping

Medicinsk Yoga används både inom friskvård och inom rehabilitering. I den alltmer stressfyllda värld vi lever i behövs idag fler kraftfulla verktyg för att bättre skapa balans i våra liv. Kursen ges av Folkuniversitetet Linköping.

Boka kursen nu

Medicinsk yoga härstammar från Kundaliniyogan och är en dynamisk form av yoga som omfattar olika kroppsställningar, rörelsemönster, andninggs- och fokuseringstekniker.
Yogan har som mål att ge energi, självkännedom och hälsa, både fysisk och mental. Att yoga och meditera tillsammans med andra i grupp är en skön känsla. Du fyller på med lugn, harmoni och förnyad energi.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som gammal. Det går lika bra att sitta på stol som att sitta på golvet för att göra övningar. Yogan vänder sig till dig som vill få mer energi, ett ökat lugn, mjuka upp kroppen och/eller vill få bukt med symptom, såväl mentala som kroppsliga.

Mål

Du får grundläggande kunskaper i Medicinsk Yoga. Du bär enkelt det yogiska verktyget med dig, inom dig – och kan ta till olika yogiska tekniker överallt i vardagen.

Kursinnehåll

Vi kommer att göra grundläggande pass i Medicinsk Yoga.
Medicinsk Yoga innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker. Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och energi.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan 6 ggr. Yogamatta finns på plats.

Kursledare

Eva Lilliecreutz

Eva Lilliecreutz är utbildad instruktör i Medicinsk yoga på Yogakraft i Linköping och hon har arbetat som fysioterapeut i 30 år.

Som fysioterapeut har Eva arbetat med personer med ryggmärgsskador och hjärnskador där det bland annat ingår att arbeta med personer med hjärntrötthet, där yoga är ett utmärkt verktyg. Hon har också företaget Corporesana där hon arbetar med kurser i Mindfulness, håller föreläsningar i Hälsofrämjande förhållningssätt och Mindfulness, utför Hälsoprofilbedömningar samt håller i workshops i Motiverande samtal.

Eva brinner verkligen för Hälsofrämjande aktiviteter och att få hjälpa människor att må bättre såväl fysiskt som mentalt.

Eva Lilliecreutz är lärare i medicinsk yoga på Folkuniversitetet i Linköping

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2022 - 15 dec 2022
To 17:00 - 18:30
Tillfällen
6
Studietimmar
12
Kurs-ID
1137751
Pris
1225 kr