Gravidyoga

Plats Kalmar

Är du gravid och intresserad av yoga? Lär dig andningsövningar anpassade för dig som är gravid samt hur du kan skapa en inre harmoni mellan dig och ditt barn.

Boka kursen nu

Mål

Målet är att underlätta din graviditet och förlossning. Du kommer att få lära dig att slappna av, men även att stärka din kropp både fysiskt och mentalt genom olika yogaövningar.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper! Om du inte har några förkunskaper kan du gå kursen från vecka 14 i din graviditet. Utövar du redan yoga går det bra att börja tidigare än så.

Kursinnehåll

Under kursen får du lära dig enkla yogarörelser, lugna dansövningar samt andningsövningar som stärker din kroppsmedvetenhet under graviditet och förlossning. Du får också lära dig att skapa en inre harmoni mellan dig och barnet genom att använda din egna röst. Kost, hälsa och sömn är viktigt för ditt välbefinnande under graviditeteten, under kursen får du tips och råd på vad du bör tänka på.

Övrig information

Ta med egen yogamatta eller liggunderlag till varje tillfälle.

Kursledare

Brita v. Wangenheim

Brita går en utbildning för att bli yogaterapeut specialiserad på medicinsk yoga och är färdig utbildad terapeut specialiserad på gravidyoga. Hon har själv använt sig av olika yogatekniker under sina graviditeter som hon nu kommer att dela med sig av.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.
Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och handsprit.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.
Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Kursledare

Brita Freifrau von Wangenheim

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Må 17:30 - 18:30
Tillfällen
6
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1100944
Pris
595 kr