Yin yoga

Plats Halmstad

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.

Boka kursen nu
Vem kan gå kursen?
Kursen passar alla som vill lära sig hur de kan använda yoga för stressavlastning, ökad hälsa och meditation. Både nybörjare och mer erfarna yogis är välkomna!

Mål
Kursens syfte är ökad fysisk och mental styrka, uthållighet, flexibilitet och fokus, samt ökad kroppsmedvetenhet, självmedvetenhet, acceptans och inre lugn. Målet är att du kommer att kunna yoga dig själv hemma efter avslutad kurs så att du verkligen kan dra nytta av det du lärt dig i ditt dagliga liv och leva mer i harmoni med dig själv, din kropp och din miljö.

Kursinnehåll
Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund.

Kursupplägg
Vi träffas en gång i veckan under 5 veckor och övar yoga. Vi upplever Yin ur ett yogaperspektiv, och hur vi kan använda oss av detta för att finna balans i livet, bättre hälsa och ökat välbefinnande. På den här kursen lär vi oss genom att uppleva yoga.
OBS! Medtag kudde, filt och yogamatta samt klä Dig löst och ledigt/bekvämt.

Kursledaren
Maria Boëthius är bl a diplomerad mindfullness instruktör samt instruktör i yin yoga. Hon har hållit kurser i både mindfullness och yin yoga.

Har du frågor?

Kontakta Susanne Svensson

susanne.svensson@folkuniversitetet.se

Tid
25 jun 2020
To 17:45 - 19:15
Tillfällen
5
Plats
Stationsgatan 37, 30245 Halmstad
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1076559
Pris
595 kr