MediYoga för ALLA

Plats Distans

Detta är en yogakurs för dig som upplever att du är orörlig och inte så smidig. Du kommer att träna på att djupandas, göra enkla övningar, vara i nuet och stretcha. Kursen hålls digitalt och i realtid.

Boka kursen nu

Känner du dig stel och upplever att du är något orörlig? Har du tänkt att yoga vore bra för dig men insett dina fysiska begränsningar och därför inte börjat? Här är din kurs!

MediYoga i forskning

Ända sedan 1910-talet har det forskats på yoga, vilket lett till att 305 vårdenheter inom svenska sjukvården idag använder sig av MediYoga.

Upplägg

Vi träffas 5 tisdagar i rad och 1 timme per gång, i digitala verktyget Zoom. Du säkerställer själv att din teknik fungerar. Det är viktigt att alla deltagare är i tid eftersom det annars lätt kan bli störande. Du sitter på stol och/eller ligger på en matta.

Vi andas långa, djupa, lugna andetag, in och ut genom näsan. Ett pass är en timme och programmet är enligt följande:

  • Vila/andning
  • Intoning
  • Enkla övningar som är bra för nacke, rygg, armar och axlar
  • Vila/andning
  • Meditation
  • Uttoning

Kursledare

Annika Cederlund har använt MediYoga sedan 2015. Hon tog examen i basmedicin 2017 och utbildade sig till MediYoga-instruktör. Efter utbildningen har Annika hållit kurser i princip varje vecka.

Frågor

Har du några frågor är du välkommen att skicka oss ett mail på info.ostersund@folkuniversitetet.se eller ringa oss under telefontid på 063-10 60 60.

Kursledare

Annika Cederlund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Östersund

info.ostersund@folkuniversitetet.se

Tid
22 feb 2022 - 22 mar 2022
Ti 19:30 - 20:30
Tillfällen
5
Studietimmar
5
Kurs-ID
1118776
Pris
1250 kr