Tai chi introduktion

Plats Visby

Är du nyfiken på Tai Chi? Välkommen till en förmiddag som ökar energiflödet i hela kroppen.

Boka nu

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta. Förmiddagen bjuder in både dig som är nybörjare och dig som tränat länge.

Kursinnehåll

Denna förmiddagen kommer innehålla övningar som du kan fortsätta att träna hemma med. Tai Chi är en serie rörelser som utförs i en bestämd form. Rörelserna är långsamma och stärker kroppens inre muskler samt balansen.

Första timmen tränar vi grunderna i Tai Chi med bland annat uppvärmningsövningar från Mantak Chia. Efter det har vi en gemensam testund. Jag läser en vers ur Tao Te Ching av Lao Tzu. Den andra timmen går jag igenom minivariant som är baserad på Yang-formen. Den här miniformen har jag lärt mig av Lenzie Williams i Kalifornien.

Bra att veta

Du klär dig i bekväma kläder och på fötterna varma sockor eller strumpor. Vi är i Orionskolans stora sal med härlig rymd och trägolv. 

Kursledare

Jenny Lundahl

Jag har tränat Tai Chi Chuan sedan början av 1990-talet. Jag undervisar i den korta Yang-formen efter familjen Yang och mästaren Chen Man-Ching. Han förenklade Yang-formen så att fler skulle ha möjlighet att lära sig den. Formen tar cirka tio minuter att göra. Min lärare är Anne Külper i Stockholm. Jag har även studerat för Chen Man Chings elev Ben Lo som var verksam i San Fransisco och Lenzie Williams som är Bens elev.

När jag flyttade till Gotland 2010 saknade jag träningskamrater och började undervisa. Jag försörjer mig genom samtal om hållbarhet som arkitekt, soloföretagare och projektledare. Jag är verksam i nätverket Omställningsbyrån där vi tillsammans odlar en plats där nya berättelser kan gro.

Fotografi av Jenny Lundahl.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 nov 2023 - 5 nov 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 5 nov 2023 kl 10:00-12:15
Plats
Artillerigatan 8, 62138 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
107509
Pris
350 kr