Skogsbad med mindfulness

Plats Södertälje

Möt hösten och följ med på ett guidat skogsbad i vackra naturen vid Talbystrands skogen.

Boka nu

Japanskans shinrin-yoku dvs skogsbad har sitt ursprung i Japan. Där använder man skogsbad som en hälsofrämjande insats mot dagens stressrelaterade sjukdomar. I takt med att kunskapen sprids finns nu skogsbad på flera ställen i världen.

Skogsbada innebär att helt kravlöst ”bara vara” i sinnlig närvaro i kontakt med naturen. Forskning visar på en rad hälsofrämjande effekter som bland annat stressreducering, minskad ångest, bättre minne, ökad kreativitet och stärkt immunförsvar.

Visste du till exempel att skogen sänder ut signaler, som gör att vårt immunförsvar stärks? Pulsen sänks, blodtrycket stabiliseras, och minne och sömn förbättras. Vi får bara vara, och det är även bra för själen! Skogsbad handlar om att låta våra sinnen ”bada” i naturen. När vi saktar ner på tempot och upplever den, istället för använder den, så kan vi få tag på naturens läkande kraft. Återhämtningsterapeuten och stresspedagogen Susanne Jansson visar vägen och öppnar dörrarna till dessa upplevelser. Det enda du behöver göra är följa med. Varmt välkomna på ett avslappnande skogsbad!

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Material:
Du behöver något att sitta på, kläder efter väder, gärna något varmt att dricka.

Kursledare

Susanne Jansson

Susanne Jansson är Diplomerad återhämtningsterapeut och stresspedagog, samt instruktör i yoga och mindfullness. Susanne har lång erfarenhet av att arbeta med grupper i olika åldrar med olika bakgrunder och hon brinner för att sprida vikten av att ta hand om sig själv i det vardagliga livet.

Susanne har under många år arbetat som speciallärare i Södertälje kommun samt har tidigare arbetat vid Korpen under många år.
Susanne har ett inspirerande coachande sätt att möta varje människa där hen befinner sig och skapar alltid en trygg samhörighet i gruppen.
Hennes motto är "Tanken styr så tänk goda tankar så är det mesta möjligt".

Porträtt av Susanne Jansson som arbetar på Folkuniversitetet i Södertälje

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 12 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 09:00-13:00
Studietimmar
5
Kurs-ID
117901
Pris
375 kr