Mindfulness för din återhämtning!

Plats Södertälje

Med Mindfulness får du möjlighet att träna upp medveten närvaro. Kursen handlar inte om att klara av något, utan om att bli mer medveten om dig själv, din kropp, dina känslor och tankar i förhållande till din omgivning.

Boka nu

Vi människor befinner oss sällan i nuet utan är för det mesta två steg före. När vi diskar funderar vi över hur vi ska ta oss till träningen och när vi är på jobbet funderar vi på vad vi ska äta till middag på kvällen. De flesta av oss känner igen oss i situationer som att ha kört bil från en plats till en annan utan att vi egentligen har varit närvarande under resan. Man kan också likna det med att vi lever stora delar av våra liv med autopiloten på, att livet rullar på enligt rutin. Tankar och handlingar utgår från våra invanda livsmönster.

Kursinnehåll

I denna kurs kommer du att lära dig vad Mindfulness är och hur du kan använda medveten närvaro som verktyg i din vardag. Tillsammans kommer vi praktisera Mindfulness i 3 olika steg:

● Kroppen: Andetag och sinnen
● Känslor: Sensationer och förnimmelser
● Tankar: Automatiska och alternativa tankar

Vi börjar träna upp en ökad närvaro i kroppen, går vidare och lär oss börja känna inåt för att avsluta med hur vi kan skapa mer distans och kärlek till våra tankar. I varje pass får du med dig olika verktyg så som meditation, kroppsscanning och medveten andning.

Vem kan gå kursen?

Kursen är på grundläggande nivå och kräver inga tidigare erfarenheter. Alla är välkomna!

Kursupplägg

Kursen är en gång i veckan under 3 veckor. Den sker i grupp om max tio deltagare.

Kursledare

 

 

Kursledare

Susanne Jansson

Susanne Jansson är Diplomerad återhämtningsterapeut och stresspedagog, samt instruktör i yoga och mindfullness. Susanne har lång erfarenhet av att arbeta med grupper i olika åldrar med olika bakgrunder och hon brinner för att sprida vikten av att ta hand om sig själv i det vardagliga livet.

Susanne har under många år arbetat som speciallärare i Södertälje kommun samt har tidigare arbetat vid Korpen under många år.
Susanne har ett inspirerande coachande sätt att möta varje människa där hen befinner sig och skapar alltid en trygg samhörighet i gruppen.
Hennes motto är "Tanken styr så tänk goda tankar så är det mesta möjligt".

Porträtt av Susanne Jansson som arbetar på Folkuniversitetet i Södertälje

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 apr 2024 - 13 maj 2024
Måndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 29 apr 2024 kl 17:30-19:00
  • mån 6 maj 2024 kl 17:30 - 19:00
  • mån 13 maj 2024 kl 17:30 - 19:00
Plats
Storgatan 3, plan 6, 15172 SÖDERTÄLJE
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
112647
Pris
1100 kr