Skogsbad med mindfulness

Plats Södertälje

Möt hösten och följ med på ett guidat skogsbad i vackra naturen vid Talbystrands skogen.

Boka kursen nu

Japanskans shinrin-yoku dvs skogsbad har sitt ursprung i Japan. Där använder man skogsbad som en hälsofrämjande insats mot dagens stressrelaterade sjukdomar. I takt med att kunskapen sprids finns nu skogsbad på flera ställen i världen.

Skogsbada innebär att helt kravlöst ”bara vara” i sinnlig närvaro i kontakt med naturen. Forskning visar på en rad hälsofrämjande effekter som bland annat stressreducering, minskad ångest, bättre minne, ökad kreativitet och stärkt immunförsvar.

Visste du till exempel att skogen sänder ut signaler, som gör att vårt immunförsvar stärks? Pulsen sänks, blodtrycket stabiliseras, och minne och sömn förbättras. Vi får bara vara, och det är även bra för själen! Skogsbad handlar om att låta våra sinnen ”bada” i naturen. När vi saktar ner på tempot och upplever den, istället för använder den, så kan vi få tag på naturens läkande kraft. Återhämtningsterapeuten och stresspedagogen Susanne Jansson visar vägen och öppnar dörrarna till dessa upplevelser. Det enda du behöver göra är följa med. Varmt välkomna på ett avslappnande skogsbad!

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Material:
Du behöver något att sitta på, kläder efter väder, gärna något varmt att dricka.

Kursledare

Susanne Jansson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
23 okt 2022 - 23 okt 2022
Sö 09:00 - 13:00
Tillfällen
1
Studietimmar
5
Kurs-ID
1142786
Pris
300 kr