Tai chi Qigong

Plats Södertälje

Förbättra din fysiska, själsliga och mentala hälsa genom Tai Chi som består av flytande och vackra rörelser baserade på gamla stridskonster från Kina.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Alla kan gå kursen. Rörelserna är enkla att utföra och ökar rörlighet, balans och koordination. Kan göras sittande på stol för den som behöver det.

Om du känner stress och jäkt i din vardag så är det viktigt med återhämtning. Tai Chi kan hjälpa dig att hantera stressiga situationer bättre genom att leva i nuet, du lär dig koncentration och andning kopplad till rörelse - meditation i rörelse

Kursinnehåll

Tai Chi, som är en inriktning/undergrupp inom Qigong består av flytande och vackra rörelser som är baserade på gamla stridskonster i Kina. Dessa rörelser utförs med avspänd kropp och avspänt sinne samt djup koncentration för att återskapa balansen mellan människans fysiska, mentala och själsliga natur.

Denna metod heter ”Tai Chi Qi-gong 18-form” har 18 mjuka och följsamma grundrörelser som utförs i en obruten serie. Används inom den traditionella kinesiska medicinen för att lösa upp blockeringar i kroppen så att qi (livsenergi) kan flöda fritt.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan i fem veckor. Varje pass är ca 60 min där vi går igenom och lär oss 3-4 rörelser i taget. Diskussion, historik mm förekommer också.

Om kursledaren

Hilda är utbildad hälsopedagog sen 2011 och diplomerad Stresscoach sen 2017. Hon har jobbat inom olika områden såsom träning, kost, stress, sömn och mycket mer.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Hilda Kalla Mouro

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2022 - 08 mar 2022
Ti 17:30 - 18:30
Tillfällen
5
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1119161
Pris
1275 kr