Mindfulness i vardagen

Plats Lund

Vill du bli mer närvarande i nuet? På denna kurs i centrala Lund får du redskap att uppnå detta.

Boka reservplats

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

  • centrala begrepp, synsätt och metodik i mindfulnessträning.
  • praktiska övningar som ökar förmågan till medveten närvaro i din vardag
  • kunskap om stresshantering genom mindfulness.
  • kunskap om förmåga till fokusering och koncentration

Genom mindfulness får du verktyg för att stilla ditt sinne, reducera din upplevda stressnivån och förhöja din livskvalitet.

Under kursen lär du dig grunderna genom både teori och praktik där konkreta övningar varvas med genomgång av centrala begrepp och synsätt inom mindfulness. Du får även hjälp till egen träning mellan träffarna med stöd av ett internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter.

Kursupplägg

Teori varvas med praktisk träning, samt reflektion och samtal om egna upplevelser och insikter. Du gör 2-3 övningar vid varje träff. Mellan träffarna har du möjlighet till egen träning med stöd av ett internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter.

Med hjälp av boken Mindfulness i vardagen får du ökad kunskap om hur mindfulness kan bli en del av din vardag även efter kursens slut. Du får också lära dig enkla övningar att applicera i din vardag.

Om kursen kommer att ges online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Praktiskt

Du kommer göra enklare mindfulnessövningar. Du behöver inte ha med dig ombyte.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om mindfulness och ger dig konkreta verktyg att använda i din vardag.

Kurslitteratur

Material ingår inte i kursavgiften. Kursen använder sig av boken Mindfulness i vardagen: Vägar till medveten närvaro av Ola Schenström. ISBN 9789175038803.

Du kommer kunna köpa boken av din kursledare på plats, den kostar då 60 kr. Om du gör det ingår även ett internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter. Du kan betala med swish eller kontant.

Marie Eriksson

Med min kurs mindfulness vill jag förmedla redskap att bli mer medvetet närvarande i vardagen och ge ökad förmåga att fokusera och rikta sin uppmärksamhet.

Marie Eriksson är diplomerad mindfulnessinstruktör, utbildad vid Mindfulnesscenter som har skapats och drivs av Ola Schenström, en av Sveriges ledande på området. Hon har också en påbyggnadsutbildning  i mindfulness riktad mot arbetsplatser.  

Parallellt med instruktörsjobb i mindfulness driver Marie en konsultbyrå inom marknadsanalys.  

Marie Eriksson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2020 - 19 okt 2020
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1077268
Pris
1045 kr