Ta kommandot över ditt liv genom mindfulness

Plats Lund

Känner du att livet glider ifrån dig i den vardagliga stressen? Att oro och trivialiteter ibland tar för mycket plats i ditt medvetande?

Boka nu

På denna kurs i mindfulness får du konkreta och robusta redskap för att få större närvaro och förmåga att ta tillvara det som är gott i livet. Du ökar medvetenheten om dina tankar, känslor och kroppsliga reaktioner och kan därigenom lättare möta alla de stressfyllda och jobbiga situationer som är en del i allas våra liv.

Kursinnehåll

  • Centrala begrepp, synsätt och metodik i mindfulnessträning.
  • Praktiska övningar som ökar förmågan till medveten närvaro i vardagen och ett accepterande, icke-värderande förhållningssätt till nuet.
  • Kunskap om stresshantering genom mindfulness.
  • Kunskap om förmåga till fokusering/koncentration.

Kursupplägg

Teori varvas med praktisk träning, samt reflektion och samtal om egna upplevelser och insikter. Vi kommer att göra 2-3 övningar vid varje träff. Mellan träffarna har du möjlighet till egen träning med stöd av ett internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter. Med hjälp av boken ”Mindfulness i Vardagen” som vi läser och diskuterar tillsammans under kursen får du också ökad kunskap om hur mindfulness kan bli en del av din vardag även efter kursens slut. Vi går också igenom enkla övningar att applicera i din vardag.

Kurslitteratur

Material ingår inte i kursavgiften. Kursen använder sig av boken ”Mindfulness i vardagen: vägar till medveten närvaro” av Ola Schenström. Den kan köpas på bland annat Bokus och Adlibris. I boken ingår också ett onlinebaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter med övningar om ca 10 min.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om mindfulness och ger dig konkreta verktyg att använda i din vardag.

Utnyttja ditt friskvårdsbidrag

Mindfulness är en av Skatteverket godkänd friskvårdsaktivitet. Så du kan bekosta denna kurs genom att utnyttja ev. friskvårdsbidrag från din arbetsgivare!

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

 

Kursledare

Marie Brannesjö

Med min kurs mindfulness vill jag förmedla redskap att bli mer medvetet närvarande i vardagen och ge ökad förmåga att fokusera och rikta sin uppmärksamhet.

Marie Brannesjö är diplomerad mindfulnessinstruktör, utbildad vid Mindfulnesscenter som har skapats och drivs av dr Ola Schenström, en av Sveriges ledande på området. Hon har också påbyggnadsutbildningar i mindfulness i naturen samt mindfulness för arbetsplatser.

Parallellt med instruktörsjobb i mindfulness driver Marie en konsultbyrå inom marknadsanalys.  

 

Marie Eriksson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 okt 2024 - 31 okt 2024
Torsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tor 3 okt 2024 kl 17:15-18:45
  • tor 10 okt 2024 kl 17:15 - 18:45
  • tor 17 okt 2024 kl 17:15 - 18:45
  • tor 24 okt 2024 kl 17:15 - 18:45
  • tor 31 okt 2024 kl 17:15 - 18:45
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
409610
Pris
1345 kr