Prova på mindfulness - NYHET!

Plats Kungsbacka

Är du nyfiken på mindfulness men känner att du inte är redo att boka dig på en kurs? Du kanske undrar vad mindfulness är och hur du kan använda mindfulness i vardagen. Boka dig på denna prova-på workshop!

Boka kursen nu

Genom mindfulness eller läran om medveten närvaro som förhållningssätt kan du lättare möta ständiga förändringar. Detta förhållningssätt kan hjälpa dig att stiga ur autopiloten, glädjas av både det som är gott i livet, men även kunna möta det som är svårt, på ett bättre sätt. Mindfulness är forskningsbaserat, bevisat att förbättra minnet och koncentrationsförmågan. Ett kraftfullt sätt att minska stress och oro, förbättra din sömn och på så sätt öka din livskvalitet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill få veta lite om mindfulness innan du bokar dig på en kurs.

Kursupplägg

En workshop där vi går genom grundprinciperna av mindfulness och göra 2–3 övningar. Vi pratar lite om hur du skulle kunna applicera mindfulness i din vardag.

Kurslitteratur

Eftersom det är en prova-på tillfälle behöver du inte kurslitteratur, men om du vill kan du köpa boken ”Mindfulness i vardagen: vägar till medveten närvaro” av Dr Ola Schenström. Du kommer kunna köpa boken av din kursledare på plats. Boken kostar 60kr och den är kurslitteraturen till den längre mindfulness kursen. Du kan betala med Swish eller kontant.

Bra att veta:

Vi kommer göra övningar sittande och/eller på yogamattor, vilket finns att låna i lokalen.

Friskvårdbidrag

Har du friskvårdsbidrag att utnyttja? Mindfulness hör till de aktiviteter Skatteverket godkänner som friskvård, stäm av med din arbetsgivare.

Kursledare

Christa Rengmyr

Med min kurs vill jag ge dig konkreta verktyg att använda i din vardag.

Utbildad Personalvetare och erfaren Jympaledare. Jag tror på det hälsofrämjande arbetet i vardagen, då en bra balans mellan kropp och knopp kan leda till frigörande krafter och bättre livskvalitet. I det lilla finns det stora. 

Christa Rengmyr är lärare i mindfulness på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2022 - 10 feb 2022
To 18:30 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Nygatan 10c, 43430 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1121145
Pris
250 kr