Nyfiken på mindfulness - NYHET!

Plats Kungsbacka

Vill du bli bättre på att lyssna till dina behov, till kroppens signaler, förbättra din sömn och koncentrationsförmåga? Bra, då är mindfulnesskurs för dig!

Boka kursen nu

Genom mindfulness eller läran om medveten närvaro som förhållningssätt kan du lättare möta ständiga förändringar. Detta förhållningssätt kan hjälpa dig att stiga ur autopiloten, glädjas av både det som är gott i livet, men även kunna möta det som är svårt, på ett bättre sätt. Mindfulness är forskningsbaserat, bevisat att förbättra minnet och koncentrationsförmågan. Ett kraftfullt sätt att minska stress och oro, förbättra din sömn och på så sätt öka din livskvalitet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på Mindfulness, inspirerad av buddistisk meditation och livsfilosofi. Inga förkunskaper krävs.

Kursupplägg

Teori varvas med praktisk träning samt reflektion om egna upplevelser och insikter i grupp. Vi kommer att göra 2–3 övningar vid varje träff. Mellan träffarna har du möjlighet till egen träning med stöd av ett internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter. Med hjälp av boken ”Mindfulness i Vardagen” ges du också ökad kunskap om hur Mindfulness kan bli en del av din vardag även efter kursens slut. Vi går också igenom enkla övningar att applicera i din vardag.

Kurslitteratur

Kursmatrial ingår inte i kursavgiften. Kursen använder sig av boken ”Mindfulness i vardagen: vägar till medveten närvaro” av Dr Ola Schenström. Du kommer kunna köpa boken av din kursledare på plats. Boken kostar 60kr och då ingår också ett internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter med övningar om ca 10 minuter. Du kan betala med Swish eller kontant.

Bra att veta:

Vi kommer göra övningar sittande och/eller på yogamattor, vilket finns att låna i lokalen.

Friskvårdbidrag

Har du friskvårdsbidrag att utnyttja? Mindfulness hör till de aktiviteter Skatteverket godkänner som friskvård, stäm av med din arbetsgivare.

Kursledare

Christa Rengmyr

Med min kurs vill jag ge dig konkreta verktyg att använda i din vardag.

Jag är diplomerad Mindfulnessinstruktör, utbildad vid Mindfulnesscenter som har skapats och drivs av Dr Ola Schenström, en av Sveriges ledande på området. Utbildad personalvetare och även erfaren aerobic- och gympainstruktör. Hälsofrämjande arbete intresserar mig, då en bra balans i både kroppen och knoppen kan leda till frigörande krafter och bättre livskvalitet.

Christa Rengmyr är lärare i mindfulness på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Harriet Alvin

harriet.alvin@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2022 - 31 mar 2022
To 18:30 - 20:00
Tillfällen
5
Studietimmar
10
Kurs-ID
1118826
Pris
1200 kr