Naturvandring och mindfulness i Änggårdsbergen

Plats Göteborg

Välkommen att uppleva skogens avslappnande och helande effekt! Under denna vandring i Änggårdsbergen får du lära dig enkla tekniker och förhållningssätt för att hitta inspiration, ro och frid med hjälp av naturen.

Boka nu

Forskning visar att naturen har en positiv påverkan på vår psykiska och fysiska hälsa. Vi mår också bra av att stanna upp och bara vara här och nu. I en alltmer krävande vardag behöver vi denna återhämtning mer än någonsin. Genom denna lugna och guidade vandring får du en möjlighet att ta in den välgörande miljö som naturen erbjuder. Naturen är kravlös och kan upplevas utan att du behöver göra något annat än att bara vara.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som vill prova på skogsbad och mindfulness. Inga förkunskaper behövs.

Mål

Efter kursen har du kunskap om enklare mindfulnessövningar och sätt att uppleva naturen i medveten närvaro.

Innehåll

Vi vandrar, gör mindfulnessövningar, upplever naturens skiftningar och landar i nuet och i kropp, tankar och känslor. Det blir en behaglig tur för återhämtning och kontakt med livet här och nu. Välkommen till en upplevelse och kraftsamling i människans rätta element - naturen. Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans!

Bra att veta

Ta gärna ryggsäck så att du har händerna fria under promenaden. Kläder efter väder, sittunderlag, dryck/vatten, eventuell lunchmat/fika om du vill stanna och äta efter turen, är bra att ha.

Arbetssätt

Praktiska övningar blandat med teori.

Utvecklingsmöjligheter

Mindfulness, grundkurs

Kursledare

Patrik Hansson

"Det är möjligt att hitta balans mellan den inre och yttre resan i våra liv".

Jag har alltid varit intresserad av möjligheten att uppnå balans och hitta långsiktigt välmående. Genom många års erfarenhet av en rad olika meditationstraditioner har jag hittat tekniker och förhållningssätt som jag är övertygad om att fler kan ha nytta av. Jag tror starkt på en kombination av meditation, Mindfulness och kontakt med naturen. Efter en 10 års internationell karriär inom IT-branschen ägnar jag mig numera åt att föreläsa och lära ut tekniker och verktyg för välmående och personlig utveckling.

Min egen utbildning och träning tar aldrig slut. Just nu studerar jag bland annat Qigong, meditation samt ett tvåårigt program inom Mindfulness på University of California med Jack Kornfield och Tara Brach.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 okt 2023 - 14 okt 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 14 okt 2023 kl 10:00-12:15
Studietimmar
3
Kurs-ID
302445
Pris
375 kr