Qigong - de fem elementen

Plats Göteborg

Vill du öka ditt välbefinnande och höja din livskvalitet? Ta hjälp av Qigong som kan hjälpa dig vid trötthet, stress, utbrändhet, klimakteriebesvär och flera andra symtom.

Boka kursen nu

QiGong är en form av kinesisk frisk- och hälsovård som har använts under flera tusen år. Den stimulerar och stärker muskler samt leder och nervbanor på ett naturligt sätt vilket i sin tur bland annat motverkar stress och spänningar, förbättrar blodcirkulationen, stärker immunförsvaret samt förbättrar koncentration och inlärning.

I denna grundkurs går vi igenom de fem elementen och deras betydelse för inre harmoni. Varje kurstillfälle innehåller både teori och övningar. Vi arbetar med långsamma, mjuka rörelser, med sinne och medveten andning. Elasticiteten i lungvävnaden och lungornas kapacitet ökar, blodtrycket stabiliseras, din uthållighet ökar och återhämtningsprocesserna går snabbare.
Övningarna kan användas både i förebyggande syfte och för att lindra smärta. Qigong ger bra effekt vid klimakteriebesvär, högt blodtryck, trötthet, stress och utbrändhet. Rörelserna vi gör stärker andningsorgan, rörlighet, muskulatur i armar och ben, nervsystemet, aktivitet i hjärta och blodkärl, immunförsvar samt bromsar åldringsprocessen.

Vi går igenom de fem elementen avseende:

  • Kunskap om hur vi kan påverka hälsa och stresshantering genom Qigong
  • Centrala synsätt på Yin och Yang
  • Praktiska rörelseövningar för att förbättra välbefinnande och höja livskvaliteten.
  • Kunskap om hur träningen kan förbättra flexibilitet och koncentration
  • Kunskap om kroppsmedvetenhet genom rörelser, tanke och andning


Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur kropp, sinne och koncentration hänger ihop och hur du kan öka ditt välbefinnande. Qigong passar alla, oavsett ålder och fysik. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått praktisk och teoretisk kunskap om Qigong och de Fem elementen. Du har lärt dig ett eget rörelseprogram så att du kan fortsätta att bevara och förbättra ditt välmående.

Arbetssätt

Varje kurstillfälle består av både teori och rörelser. Du får enkla uppgifter för att öva rörelser hemma så att du kan få ut mer av Qigongen.

Kursmaterial

Kursledarens kompendium. Artiklar.


Om kursledaren

Linda Larsson är hälsoterapeut och Reiki Master, akupressör och Qigonginstruktör. Hon är också massageterapeut i Shiatsu och skönhetsterapeut certifierad i Belgien. Linda har flerårig erfarenhet av kurser och undervisning i Stress Management, Reiki, Qigong, meditation och mindfulness.

Kursledare

Linda Larsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
06 okt 2022 - 24 nov 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1135705
Fåtal platser kvar
Pris
Ordinarie pris:
1525kr
Med rabatt:
1143 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.