Mindfulness, fortsättningskurs

Plats Göteborg

En djupdykning i mindfulness som ger konkreta verktyg för stresshantering, ökad livskvalitet och frihet i livet.

Boka kursen nu

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som redan har upplevt fördelar av mindfulness-träning. Du har troligen gått en grundkurs tidigare eller praktiserar på egen hand.

Mål

Efter den här kursen har du en fördjupad kunskap och egen erfarenhet av mindfulness (sati). Du har fått praktiska verktyg och stöd för att förankra en meditationsvana och ett medvetet närvarande förhållningssätt till livet. Du har också en djupare förståelse för målet med mindfulness-träning.

Innehåll


Mindfulness 4 hörnstenar, inklusive de 7 upplysningsfaktorerna. Vi kommer också gå djupare in på teman som behandlats under grundkursen:
  • Centrala begrepp, synsätt och metodik i mindfulnessträning.
  • Praktiska meditationsövningar som ökar förmågan till medveten närvaro i vardagen, i arbetslivet eller var än du är, med ett accepterande och icke-värderande föhållningssätt till nuet.
  • Kunskap om hur vi kan påverka hälsa och stresshantering genom mindfulness.
  • Kunskap om hur mindfulnessträning ökar din energi och koncentration.
  • Andningsövningar, medveten yoga samt s k kroppsscanning/kroppskänning.

Arbetssätt

Teori varvas med praktisk träning, samt reflektion och samtal i grupp om egna upplevelser och insikter. Konkreta enkla hemuppgifter är egen praktik av de meditationsövnngar som gås igenom under respektive kursomgång för att mindfulnessträningen ska komma in i den egna personliga vardagen. Detta är nyckeln för att effekterna av mindfulness erhålles! Övning ger färdighet.

Kursmaterial


Kursledarens material. Du kommer få summering efter varje tillfälle, inklusive inspelade övningar och länkar till resurser.

Har du friskvårdsbidrag att utnyttja? Mindfulness hör till de aktiviteter Skatteverket godkänner som friskvård, stäm av med din arbetsgivare.

Kursledare

Patrik Hansson

"Det är möjligt att hitta balans mellan den inre och yttre resan i våra liv".

Jag har alltid varit intresserad av möjligheten att uppnå balans och hitta långsiktigt välmående. Genom många års erfarenhet av en rad olika meditationstraditioner har jag hittat tekniker och förhållningssätt som jag är övertygad om att fler kan ha nytta av. Jag tror starkt på en kombination av meditation, Mindfulness och kontakt med naturen. Efter en 10 års internationell karriär inom IT-branschen ägnar jag mig numera åt att föreläsa och lära ut tekniker och verktyg för välmående och personlig utveckling.

Min egen utbildning och träning tar aldrig slut. Just nu studerar jag bland annat Qigong, meditation samt ett tvåårigt program inom Mindfulness på University of California med Jack Kornfield och Tara Brach.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 feb 2022 - 12 apr 2022
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1118993
Pris
2275 kr