Fridas Mindfulnesskurs, Söderhamn

Plats Gävle

Vill du lära dig att minska stressen i ditt liv och att njuta mera av ditt liv? Då är det här kursen för dig!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig just till dig som vill skapa en grund för dig själv och de människor du möter till att bli mer närvarande, glada och vänliga.

Mål

Du kommer att få lära dig olika meditations-, andnings- och avslappningstekniker samt kroppsskanning och lättare yoga. Vi kommer att göra övningar som syftar till att öka din förståelse om hur du förhåller dig till dina tankar, vanor och känslor samt hur du förhåller dig till andra.

Innehåll och upplägg

Mindfulness översätts ofta till medveten närvaro. Mindfulness är en livsstil. Mindfulness är också en meditationsteknik. Mindfulness är upplevelser.

Gruppen ses på torsdagar kl. 18:00-19:30 i Folkuniversitetets lokaler på Kungsgatan 13 i Söderhamn. Kursen startar 21 april och omfattar fyra träffar.

Vi kommer under kursen att varva praktiska övningar med gemensamma och individuella reflektioner. Kursen innehåller följande delar:

  • Bakgrund och aktuell forskning om vad mindfulness är.
  • Passande andningsövningar och kroppsscanning med syftet att ge dig en känsla av medvetenhet och avslappning.
  • Passande meditationsövningar med syftet att öka din förmåga till medveten närvaro i vardagen, såväl inomhus som utomhus.
  • Mindfulness nio attityder till livet.
Du kommer att få enkla och tydliga hemuppgifter mellan kursträffarna.

Kursledare

Frida Stål är Diplomerad Mindfulnessintruktör, utbildad av Gunnar Michanek hos Mindfulnessgruppen i Stockholm. Frida har utbildat och coachat hundratals anställda inom offentlig och privat sektor i mindfulness, personlig utveckling och personligt varumärke. Hon har dessutom en Filosofie kandidatexamen i Folkhälsovetenskap.

Hon bor på en gård i vackra Hälsingland tillsammans med sin familj, katter, höns och vaktlar. Sagt om Frida: ”Med sin drivkraft, värme och karisma inspirerar Frida. Och med sin passion, närvaro och lojalitet får hon människor att växa.”

Kursmaterial

Kurslitteratur kommer att skickas till dig digitalt och den ingår i kursavgiften. Sista anmälningsdag till kursen är 11 april.

Kursledare

Frida Stål

Har du frågor?

Kontakta Johanna Orrberg

johanna.orrberg@folkuniversitetet.se

Tid
21 apr 2022 - 12 maj 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
4
Plats
Kungsgatan 13, 826 30 Söderhamn
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1120337
Pris
1050 kr