Qigong

Plats Eskilstuna

Förbättra din hälsa och motståndskraft med en Qigong kurs! Hitta balans i energin med hjälp av andning och de 5 elementen.

Boka nu

Om Qigong

I tusentals år har Qigong använts för att stärka kropp och immunförsvar och därmed rätta till fysiska åkommor. Det kan liknas en asiatisk form av yoga där vi övar upp en inre stillhet genom långsam rörelse. Qi betyder livskraft och gong färdighet. Med Qigong får du en förstärkt kontakt med din kropp, sinne och andning. Qi Gong är bra att träna om du bättre vill kunna hantera stress, balansera energier, lösa upp blockeringar eller kroppsliga spänningar. Qigong har en rad fysiologiska och psykologiska effekter, bl.a. sänkt blodtryck, förbättrad ämnesomsättning och syreförbrukning samt dämpning av nervsystemets aktivitet.

Vem kan gå kursen?

Du behöver inte ha några förkunskaper inom området utan vi kommer tillsammans att lära oss grunderna i de 5 elementens QiGong. Utövandet består av enkla, små rörelser i ett mjukt flöde. Övningarna medverkar inte till förslitningar men tänk på att viss andningsteknik kan vara utmanande.

Kursinnehåll

Kursen innehåller 5 delmoment kopplade till den traditionella kinesiska medicinens fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten. Du kommer att få både praktisk och teoretisk kunskap där vi går igenom grundpositionerna, elementens olika rörelser kopplat till bland annat årstider, organ och känslor samt hur du kan rensa på energi och få ny kraft.


•    Trä - självkänsla
•    Eld - passion
•    Jord - grundning
•    Metall - handling
•    Vatten - livsflöde

Vi kommer även prova på en mer fysiskt krävande och energirik form av QiGong i slutet av kursen. Målet med kursen är att du ska få lära dig utöva en form av Qigong på egen hand och därmed lättare kunna balansera din energi. Vi lär oss om bakgrunden till Qigong och tillhörande tekniker/rörelsemönster. Med kursen lär vi oss att kontrollera och balansera kroppens energier för att låta energin flöda fritt. 

Kursupplägg

Under kursen jobbar vi tillsammans i grupp men var för sig, i stående position, på den plats i rummet som känns mest bekväm/trygg för dig. Vi avslutar varje moment med en stunds reflektion/delning kring upplevelsen av momentet eller rörelserna vi utövat. 
Deltagarna kommer att få hem material – teori och praktiska övningar - som man kan använda sig av både under och efter kursen.

 

Kursledare

Annika Lindström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 sep 2024 - 6 okt 2024
Söndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
sön 1 sep 2024 kl 14:00-15:00
  • sön 8 sep 2024 kl 14:00 - 15:00
  • sön 15 sep 2024 kl 14:00 - 15:00
  • sön 22 sep 2024 kl 14:00 - 15:00
  • sön 29 sep 2024 kl 14:00 - 15:00
  • sön 6 okt 2024 kl 14:00 - 15:00
Plats
Alvamyrdalsgata 4, 63218 ESKILSTUNA
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
118656
Pris
1450 kr