Fridas Mindfulnesskurs, Distans Live

Plats Distans

Vill du lära dig att minska stressen i ditt liv och att njuta mera av ditt liv? Då är det här kursen för dig!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig just till dig som vill skapa en grund för dig själv och de människor du möter till att bli mer närvarande, glada och vänliga.

Mål

Du kommer att få lära dig olika meditations-, andnings- och avslappningstekniker samt kroppsskanning och lättare yoga. Vi kommer att göra övningar som syftar till att öka din förståelse om hur du förhåller dig till dina tankar, vanor och känslor samt hur du förhåller dig till andra.

Innehåll och upplägg

Mindfulness översätts ofta till medveten närvaro. Mindfulness är en livsstil. Mindfulness är också en meditationsteknik. Mindfulness är upplevelser.
Kursen ges på distans via Zoom. Du behöver inte själv ha ett konto eller en app, utan du får en länk från kursledare och kan enkelt ansluta till varje kursträff online. Kursupplägget Distans live innebär att gruppen träffas i samtid, samma tid varje vecka.

Vi kommer under kursen att varva praktiska övningar med gemensamma och individuella reflektioner. Kursen innehåller följande delar:

  • Bakgrund och aktuell forskning om vad mindfulness är.
  • Passande andningsövningar och kroppsscanning med syftet att ge dig en känsla av medvetenhet och avslappning.
  • Passande meditationsövningar med syftet att öka din förmåga till medveten närvaro i vardagen, såväl inomhus som utomhus.
  • Mindfulness nio attityder till livet.
Du kommer att få enkla och tydliga hemuppgifter mellan kursträffarna.

Kursledare

Frida Stål är Diplomerad Mindfulnessintruktör, utbildad av Gunnar Michanek hos Mindfulnessgruppen i Stockholm. Frida har utbildat och coachat hundratals anställda inom offentlig och privat sektor i mindfulness, personlig utveckling och personligt varumärke. Hon har dessutom en Filosofie kandidatexamen i Folkhälsovetenskap.

Hon bor på en gård i vackra Hälsingland tillsammans med sin familj, katter, höns och vaktlar. Sagt om Frida: ”Med sin drivkraft, värme och karisma inspirerar Frida. Och med sin passion, närvaro och lojalitet får hon människor att växa.”

Kursmaterial

Du behöver själv ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling. Kurslitteratur kommer att skickas till dig digitalt och den ingår i kursavgiften. Sista anmälningsdag för kursen är 31 januari.

Kursledare

Frida Stål

Har du frågor?

Kontakta Johanna Orrberg

johanna.orrberg@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2022 - 03 mar 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
4
Studietimmar
8
Kurs-ID
1120336
Pris
1050 kr