Mindfulness, Distans Live

Plats Distans

Med rötter i buddistisk tradition har mindfulness varit en metod för personlig utveckling och ökat välmående i tusentals år. Nu kan du studera mindfulness hemma i soffan via Teams.

Boka kursen nu

Bakgrund

Idag har metoden blivit populär och mer anpassad till vår livsstil här i väst. Mindfulness handlar om att medvetet vila med uppmärksamheten i nuet, utan några krav på att utvärdera eller bedöma det som är.

Skapa välmående och nya tankebanor: På samma sätt som att du skapar nya muskler av att träna på gymmet kan du få synliga resultat på hjärnan av att arbeta med mindfulness meditation, detta speglar sig i tankar, beteende och välmående. Ofta rusar vi fram i livet på autopilot, med ett virrvarr av tankar som susar i huvudet utan att vi är särskilt medvetna om det.

Mindfulness hjälper dig ta en paus ifrån detta och landa i nuet. Livet blir bättre när man är närvarande.

Kursen

Under 6 veckor går vi igenom de olika stegen ifrån avslappning och fokus till öppet medvetande och stillhet.

Varje vecka träffas gruppen i ett digitalt mötesrum för att gå igenom teori och nya moment som deltagarna sedan för öva på hemma under veckan. Varje träff avslutas med en diskussion beroende på deltagarnas upplevelser och även relevanta tips för hur moment kan integreras i vardagslivet.

När

Måndagar: 18.30-20.00

Var

Vi använder digitala mötesrum, programmet är gratis och enkelt att använda via en länk.

Om kursledaren

Lisa Öjeland: Lisa har alltid haft ett intresse för välmående. Utbildad Mindfulness Facilitator av Gawler Foundation (2012) samt Itai Ivtzan (2016), Yogalärare via Rama School of Yoga och har studerat psykologi, positiv psykologi och coachning via University of East London.

Lisa värdesätter teori som en bra grund, men inte över personlig erfarenhet, därav sätts övningar och deltagarens reflektioner i centrum.

Kursledare

Lisa Öjeland

Har du frågor?

Kontakta Jesper Andersson

jesper.andersson@folkuniversitetet.se

Tid
28 feb 2022 - 04 apr 2022
Må 18:30 - 21:00
Tillfällen
6
Studietimmar
18
Kurs-ID
1116032
Pris
1710 kr