Tai chi Qigong prova på Distans Live

Plats Distans

Förbättra din fysiska, själsliga och mentala hälsa genom Tai Chi som består av flytande och vackra rörelser baserade på gamla stridskonster från Kina. Ta chansen att ta del av vår kurs i Tai Chi Qigong på distans!

Boka reservplats

Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas tilll er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet - viktigt att vi ser varandra så att kursledaren kan ge feedback under kursens gång.

Vem kan gå kursen?

Alla kan gå kursen. Rörelserna är enkla att utföra och ökar rörlighet, balans och koordination. Kan göras sittande på stol för den som behöver det.

Om du känner stress och jäkt i din vardag så är det viktigt med återhämtning. Tai Chi kan hjälpa dig att hantera stressiga situationer bättre genom att leva i nuet, du lär dig koncentration och andning kopplad till rörelse - meditation i rörelse

Kursinnehåll

Tai Chi, som är en inriktning/undergrupp inom Qigong består av flytande och vackra rörelser som är baserade på gamla stridskonster i Kina. Dessa rörelser utförs med avspänd kropp och avspänt sinne samt djup koncentration för att återskapa balansen mellan människans fysiska, mentala och själsliga natur Denna metod heter ”Tai Chi Qi-gong 18-form” har 18 mjuka och följsamma grundrörelser som utförs i en obruten serie. Används inom den traditionella kinesiska medicinen för att lösa upp blockeringar i kroppen så att qi (livsenergi) kan flöda fritt.

Kursupplägg

Vi har ett testtillfälle online som är gratis för att sedan erbjuda er en längre kurs.

Mål

Syftet med Tai Chi är att förbättra din fysiska, själsliga och mentala hälsa. Samt minska/motverka stress, öka din kroppsmedvetenhet och närvaron i nuet.

Om kursledaren

Hilda är utbildad hälsopedagog sen 2011 och diplomerad Stresscoach sen 2017. Hon har jobbat inom olika områden såsom träning, kost, stress, sömn och mycket mer.

Kursledare

Hilda Kalla Mouro

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
02 feb 2021 - 02 feb 2021
Ti 16:45 - 17:30
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1094906
Pris
0 kr