Föreläsning: "Hinner inte, orkar inte"

Plats Växjö

Hur skulle du kunna få mer tid, mer ork och samtidigt större frihet att leva ditt liv som DU vill?

Boka kursen nu

En föreläsning om vägen till att hitta ett annat sätt att leva och få mer tid och ork genom medvetna val och fokus på det som verkligen är viktigt i DITT liv. En praktisk och samlad bild över ett hållbart vardagsliv på dina villkor!

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig till dig som känner att du vill få mer tid och ork men inte vet var och hur du ska börja - oavsett om du är mitt uppe i karriären, är arbetssökande, pensionär eller bara vill veta mer om ämnet. Du får inspiration till konkreta (små eller stora) förbättringar som du kan göra för att komma närmare DITT drömliv.

Syfte och mål

Syftet är att inspirera dig till att börja fundera och reflektera kring orsakerna till tidsbristen och riskerna för utmattning i ditt eget liv. Målet är att hitta olika sätt till att få mer tid och ork så att du kan finna ett enklare, rikare och lyckligare liv.

Innehåll

Innehållet bygger på teori och fakta från olika böcker och hemsidor inom ämnet blandat med egna upplevelser, förklaringar, erfarenheter och iaktagelser.
Vi utgår från två av de stora problemen i det moderna informations- och prestationssamhället: att tiden inte räcker till och risken för kollektiv utmattning.

Föreläsningen undersöker våra dilemman och utmaningar:
  • samhällsnorm - det komplexa livet, status, att vara lyckad eller lycklig.
  • pengarnas roll i vår livskvalitet och begreppet rikedom.
  • informationsmängdens och de sociala mediernas inverkan på våra liv.
  • vår livsstil, matvanor och framtidsutsikter.

Föreläsare

Eva Fodor Velander -
En vagabond, från miljonstaden Budapest via Stockholm och Haag till landsbygden i Småland - som efter många års letande och otaliga resor äntligen har kommit till ro och hittat sitt eget sätt att leva. Eva driver kulturcentret Anoteket tillsammans med sin man Sven. Trots deras motto "långsamhet i tid och rum", har de ett ganska högt tempo, men det är de själva som styr det. För Sven och Eva betyder livskvalitet att kunna säga ja till hela livet.

Utbildning:
  • Fil. kand i informatik.
  • Magisterkurs i ledarskap.
  • Examen i hälso- och sjukvårdsjuridik.
Övrig kompetens:
  • Kursledare KIT Amsterdam/SweBizz
  • Gästföreläsare/adjungerande adjunkt Linnéuniversitetet
  • Psyko fysiologisk stressmedicin, StressMedLab/prof. Bo von Scheele

Fika i form av smörgås + kaffe/te ingår i priset.

Eva Velander

Kontakta Sanna Krizmanic