Frigörande dans, Västerås

Plats Västerås

I denna kurs är de fria rörelserna, andningen och den medvetna närvaron i fokus. Det är kravlöst, tillåtande och glädjefyllt för både kropp och själ.

Boka kursen nu
Alla kan dansa oavsett ålder, kön och fysik. Du kan dansa sittandes, ståendes och liggandes. Det finns inga rätt eller fel.

Mål

Kursen ger ökad kropps- och självkännedom, minskar på spänningar och ökar rörelseglädjen vilket t ex kan leda till minskad smärta vid smärtproblematik. Stärker självkänslan och intuitionen, upplever större närvaro i nuet, sänker stressnivån och ökar kreativiteten.

Kursinnehåll

Avslappning-för att släppa det mentala och känna in kroppen. Kroppsdansen- här får du landa med din medvetenhet i kroppens olika delar. 7 rörelserytmer- rytmerna ger dig möjlighet att utforska och utveckla dina rörelser. Ingen koreografi, jag inspirerar gruppen och du inspirerar dig själv. Det är varierande musik från olika genrer.

Vi dansar i sköna, mjuka kläder med fördel barfota, annars i en tunn sko. Medtag vattenflaska och yogamatta. Medtag även öronproppar om du vet med dig att du är ljudkänslig.

Kursledare

Kursen leds av Eva Backlund utbildad Frigörande Dansinspiratör vid Frigörande Dans Akademin ledd av Anne Grundel, grundaren av Frigörande Dans.

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022
Ti 16:30 - 17:30
Tillfällen
5
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1117886
Pris
495 kr