Grundkurs i Pilgrimsvandring

Plats Umeå

Funderar du på att göra en pilgrimsvandring samtidigt som du aldrig har vandrat flera dagar i ett främmande land? Då kommer denna kurs med ledning av den pilgrims-erfarne Cornelia Lohf att kunna reda ut en del frågeställningar!

Boka kursen nu

Pilgrimsvandring är trendig idag - men varför?

Medeltida människor gjorde en pilgrimsfärd till Santiago de Compostela och till andra pilgrimsresmål - i hopp om förlåtelse för sina synder eller mirakulös helande av sina sjukdomar. Detta mål för pilgrimerna finns redan i roten till ordet pilgrimsfärd, som avslöjas i den latinska peregrinus. Ordet betyder "främmande" och "söka frälsning utomlands".

Santiago de Compostel har blivit den mest populära pilgrimsresmålen i Europa idag. Pilgrimsvandringar i tidigare tider hade nästan uteslutande religiösa skäl. Många av vandringslederna idag har ingen koppling till en viss religion: Helt enkelt för att glömma stressen i vardagen och bli av med huvudet. Och hur som helst: Oavsett om du bara vill bara var för dig själv, tar en paus eller hitta svar, är pilgrimsvandringen alltid en spirituell väg.

Många av pilgrimerna är studenter, men även många pensionärer, arbetare, chefer och präster tar vägen till Santiago de Compostela. Funderar du på att göra en pilgrimsvandring? Har du aldrig varit på väg till Santiago de Compostela?

Detta väntar på dig i workshopen:

Vilka är pilgrimslederna i Spanien & Portugal? - Camino Francés, Camino del Norte, Camino Primitivo, Via de la Plata, Camino Portugues etc.
Vilken Camino är bäst för mig? Med vem? Hur länge? Vilken säsong?
Hur reser jag dit? Hur boker jag flyg, tåg, buss?
Pilgrimspass - Vad och hur skaffa jag passet?
Hur förbereder jag mig inför vandring?- träning, litteratur, film, pilgrimsgrupper och språkkurser?
Hur mycket kostar en pilgrimsvandring? Resan, boende, utrustning, och mat?
Packning - vad behövs? Vad behövs absolut inte? Bagagetransport?
Boende på Caminon - härbärge, hotell eller hostel?

Och framförallt: Hur ser en dag ut på Caminon (leden)? Måste jag vara troende för att gå Caminon? Vad händer med mig på vägen? Är det säkert att gå Caminon ensam?

Har du inte så mycket erfarenhet av att vandra i flera dagar i ett främmande land? Eller saknar du det sista modet att gå ensam? Då är denna studiecirkel om pilgrimsvandringar i Umeå precis rätt för dig!

Kursen kommer att pågå under fem tillfällen och leds av Cornelia Lohf. Tillfällena arrangeras på Folkuniversitetet i Umeå under följande lördagar och tider:
29/2, kl. 10.00-13.00
14/3, kl. 10.00-13.00
21/3, kl. 13.00-16.00
28/3, kl. 13.00-16.00
4/4, kl. 13.00-16.00.

Varmt välkommen med din anmälan!

Kursledare

Cornelia Lohf

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
29 feb 2020 - 04 apr 2020
Lö 10:00 - 13:00
Lö 13:00 - 16:00
Tillfällen
5
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
25
Kurs-ID
1066570
Pris
495 kr