Skogsbad - Skogens hälsoeffekter

Plats Umeå

Vad är egentligen ett skogsbad och vilken typ av skog är det som har den störst hälsoeffekt? Med dagens forskning om hur skogen positiv påverkar dig så leder Cornelia Lohf en kurs inom skogens hälsopåverkan.

Boka kursen nu

Vad är anledningen till att folk vill ge sig ut i skogen?

Skogen har i alla tider påverkat människorna. Att skogen har betydelse för människornas industrier, infrastrukturer och inte minst ren överlevnad är kanske inte något nytt. Vad som däremot kan vara mer i dagens rop är studier där forskare letar svaret på varför skogen påverkar människan som den gör.

Tillsammans med vår kursledare Cornelia Lohf kommer du som kursdeltagare under sex tillfällen att kliva in i skogens rytmik och påverkan för människans hälsa. Skogsbad är nämligen effektivt för både din själ och kropp. Viktiga nyckelord för denna studiecirkel kommer att vara stillhet och kravlöshet. Det är viktigt att du lämnar alla dina krav, måsten, samt tankar om prestationer och ambitioner hemma.

Cornelia guidar dig till att uppleva skogen med alla era sinnen. Vi låter naturens lugnande intryck skölja över oss och fylla hela kroppen med harmoni och ny, stärkande energi. Att vistas i skog och natur kan hjälpa er att må bra på många sätt, att minska stress, sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret samt öka kreativiteten.

Cornelia Lohf

Cornelia är Associerad Coach (IFC) samt friluftsguide och hjälper människor att hitta sin egen livsstil. Cornelia talar svenska och tyska som modersmål och hennes unika koncept att kombinera coaching med natur har uppskattats av många. Cornelia har också en gedigen pilgrimserfarenhet med över 6.000 kilometer vandring i Spanien och Portugal och är övertygad om att ensamma promenader kan erbjuda fantastiska möjligheter till djup personlig utveckling.

"Friheten i naturen kan öppna nya möjligheter för själen och kroppen. Naturen minskar mängden av stresshormoner som exemepelvis adrenalin och kortisol, samtidigt som vår kreativa hjärna stimuleras. Ofta hjälper naturen till att förebygga huvudvärk och spänning. Naturen kan hjälpa dina sömnstörningar kan försvinna, samt öppna möjligheter för nya tankar och vägar - båda inåt och utåt!”

Upplägg för kursen:

Vi kommer att inleda hela kursen med en träff på Folkuniversitetet, Nygatan 43.
Under första träffen kommer ni att få en presentation om kursens upplägg, en föreläsning om begreppet och fenomenet skogsbad från er kursledare och praktisk information som är viktig för dig som ska gå kursen.

Skogsbad är oerhört användbar i alla människors vardag och passar för både små och stora, samt i grupper från både företag och privatpersoner. Det finns inga hinder för att vara med på kursen och det spelar ingen roll hur gammal du är, om du är van att gå i skogen eller om du gå långsamt eller snabbt.

Kursens tillfällen kommer att inträffa på onsdagar under följande datum: 2/6, 9/6, 16/6, 23/6, 30/6, samt 7/7 - klockan 17.30-20.00

Vi startar upp tillsammans på Folkuniversitetet den 31/5, klockan 17.30 för en gemensam genomgång, samt en introduktion och kort föreläsning. Därefter ger sig gruppen ut och jobbar med olika moment på olika platser i naturen.

Lokal och praktiskt information inför den gemensamma uppstarten kommer du att få i en kallelse av oss vid anmälan.

Vart håller vi till?

Förutom en introducerande uppstartsträff i Folkuniversitetets lokaler så kommer kursens tillfällen att genomföras utomhus. Platsen kommer att vara runt byn Bäcksjön, som ligger med några minuters bilfärd utanför stan.

Om jag har gått en kurs tidigare men ändå vill vara med?

Eftersom att skogsbad alltid är en ny upplevelse med nya intryck så kan du ingå i en grupp, även om du har gått någon av våra tidigare kurser med liknande upplägg. Cornelia tar alltid med sig aktuell forskning och nya studier till kursens innehåll och även om du har deltagit tidigare kommer du att upptäcka nya moment under kursens gång.

Vad behöver jag tänka på mig när jag ger mig ut i skogen?

Det är bra att du anpassar klädsel efter väder och ta gärna med en liten matsäck, en lätt filt, samt vatten eller te. Har du frågor eller funderingar så ska du naturligtvis kontakta oss!

Välkommen med din anmälan!

Kursledare

Cornelia Lohf

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
31 maj 2021 - 07 jul 2021
Må 17:30 - 20:00
On 17:30 - 20:00
Tillfällen
7
Studietimmar
22
Kurs-ID
1102677
Pris
595 kr