Livsberättargrupp på distans – för seniorer

Plats Umeå

”Inom mig bär jag mina tidigare ansikten, som ett träd har sina årsringar. Det är summan av dem som är jag. Spegeln ser bara mitt senaste ansikte, jag känner av alla mina tidigare”. Citerat ur dikt skriven av Tomas Tranströmer.

Boka kursen nu

Vi bär alla på en historia om ett liv och endast du är expert på att vara du och det liv som du har levt. Därför är just din berättelse unik och inte som någon annans. I en livsberättargrupp får du chans att reflektera över erfarenheter och minnas tillbaka tillsammans med andra seniorer. Våra livsberättargrupper vänder sig till dig som är över 60 år och vill samtala personligt om livet i förtroende med andra.

Det fungerar så här:

I en grupp om max 6 deltagare träffas ni en gång i veckan, digitalt via Zoom. Varje träff är ca 2 timmar lång. Vid 6 tillfällen samtalar ni, utifrån ett tema som varierar från gång till gång, om er själva och era levda erfarenheter.

Stegvis formulerar ni kapitlen till er egen livsberättelse. Det finns inget rätt eller fel, din historia är bara din och du väljer själv hur mycket och på vilket sätt du vill berätta och skriva om den. Varje träff leds av en cirkelledare som guidar samtalen.

Teman som behandlas under cirkelns gång:

  • Introduktion och barndom
  • Ungdomstid
  • Vuxentid
  • Pensionering och livet efter det
  • Sent i livet
  • Sammanfattning och avslutande träff

Fysiska träffar och Covid -19?

Folkuniversitetet följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska spridningen av Covid -19 pandemin. Detta innebär att samtliga träffar sker digitalt via ett program för videomöten. Vi använder oss av programmet zoom som fungerar både på smartphone och dator. Har du aldrig använt zoom tidigare? Vi har öppet vår digitala mötesplats med olika aktiviteter varje torsdag kl. 10-12. Där kan du testa på att delta i en aktivitet via zoom samt ställa alla dina frågor om hur det fungerar. Under dessa tider finns vi också på telefon för att svara på frågor och hjälpa dig att komma igång. Klicka dig in på länken nedan på utsatt tid så finns vi på andra sidan och hjälper dig att komma igång.

Aktiviteter varje torsdag kl. 10.00-12.00.
Anslut till dagens aktivitet

Har du frågor? Kontakta:

Signe Andersson
signe.andersson@folkuniversitetet.se
090-71 14 65

Kursledare

Signe Andersson

Har du frågor?

Kontakta Staffan Ålander

staffan.alander@folkuniversitetet.se

Tid
18 feb 2021 - 25 mar 2021
To 10:00 - 12:00
Tillfällen
6
Studietimmar
16
Kurs-ID
1085226
Pris
0 kr