Vandring, Överjärva gård vid Ulriksdal

Plats Stockholm

Guidad vandring i kulturmark i behagligt tempo, där du kan slappna av, njuta av omgivningen och lära mer om lokal kultur och natur.

Boka kursen nu

Mötesplats

Vi träffas vid Ulriksdals tunnelbanestation nedanför trappan. Kursledaren Irene Stegell har en skylt med Folkuniversitetet.

Området

Överjärva gård är en pärla nära storstaden. Människor började bosätta sig här runt 4–500 talet. Området utvecklades och på 1500-talet låg här en av Gustav Vasas kronogårdar. De flesta av dagens byggnader härrör från 1800-talet då mycket av det gamla revs och ersattes av nya moderna byggnader. Vandringen går i trakterna av byn och du får en initierad guidning av vandringsledaren Irene Stegell.

Utrustning

Klädsel efter väderlek och bra skor. Medtag dryck och gärna en lätt matsäck att inta under vägen.

Tempo

Vi vandrar i behagligt tempo. De små upplevelserna och miljön gör att vandringen är rofylld och stimulerande.

Kursledaren

Kursledaren Irene Stegell har hållit i kulturvandringar och meditativa vandringar, liksom rörelse för kropp och själ under många år. Hon har undervisat och lett samtalskurser om existentiella frågor i över tio år för olika åldersgrupper.
Irene Stegell är legitimerad lärare i religion, psykologi, filosofi och estetisk verksamhet, drama-teaterpedagog samt diplomerad energi-massör.

Kursledare

Ireneé Stegell

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 apr 2020 - 25 apr 2020
Lö 11:00 - 14:00
Tillfällen
1
Studietimmar
4
Kurs-ID
1043518
Pris
375 kr