Prova på Meningar med livet – samtalskurs

Plats Stockholm

Vilka frågor funderar du över? Vad har du för förväntningar på livet och vad har livet lärt dig? Kursledaren berättar om kursupplägg, utgångspunkter och teman som brukar beröras.

Boka kursen nu

Prova på-presentationen är 20-30 minuter lång. Kursledaren berättar också om kultur- och naturvandringarna som äger rum under hösten.

Ordinarie kurs har planerad start den 2/11.

Under kursen hämtar vi kunskap från filosofiska och religiösa texter och talar om livsåskådning. Du kan själva väcka frågor som är viktiga för dig

.

Mål med kursen

  • Utifrån filosofiska och psykologiska begrepp, kunna reflektera över och dela sina tankar om livet och meningsfullhet med andra.
  • Erbjuda ett rum för reflektion och fördjupning i frågor som rör livsåskådning.
  • Öva det respektfulla samtalet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men du ska vara stabil och intresserad av självreflektion samt fungera i grupp. Kursen har inga terapeutiska inslag.

Kursledaren

Kursledaren Irene Stegell har undervisat och lett samtalskurser om existentiella frågor i över tio år för olika åldersgrupper. Hon har också hållit i kulturvandringar samt meditativa vandringar, liksom rörelse för kropp och själ.
Irene Stegell är legitimerad lärare i religion, psykologi, filosofi och estetisk verksamhet, drama-teaterpedagog samt diplomerad energi-massör.

Kursledare

Irené Stegell

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 aug 2020 - 27 aug 2020
To 17:00 - 17:45
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1080110
Pris
0 kr