Närmare naturen – varför vi mår bra därute

Plats Stockholm

Naturvistelser kan göra oss friskare, gladare och lugnare – också hjälpa oss bygga inre styrka och existentiell hälsa. Åsa och Mats Ottosson (känd från Naturmorgon i P1) berättar om naturens stärkande och läkande effekter.

Boka kursen nu

Med utgångspunkt från forskning, fakta samt egna och andras erfarenheter, lyfter Åsa och Mats Ottosson fram varför vi mår bra av att vistas i naturen; bland träden och fåglarna, i solen, vid vattnet och utsikterna. Med hjälp av forskning visar de varför vistelser i naturen kan göra att bekymmer och stress rinner av en och varför man kan finna tröst och styrka om man hittar ut till det levande sammanhanget i naturen, när det känns som svårast.

I samband med föreläsning finns möjlighet att köpa (swish eller kontant betalning) ett signerat exemplar av den nyutgivna boken Närmare naturen – vetenskap och vetskap om varför vi mår bra därute.

Föreläsarna

Mats och Åsa Ottosson är författare och journalister med natur, och kopplingen mellan natur och hälsa, som specialområden. Mats arbetar också som programledare på Naturmorgon i Sveriges Radio P1. Närmare naturen är parets tredje bok om natur och hälsa. Åsa har dessutom skrivit boken Trädgårdsterapi tillsammans med teamet på Alnarps rehabiliteringsträdgård i Skåne

.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen eller aulan. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som kommer till oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din föreläsning eller kurs.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2020 - 29 sep 2020
Ti 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1068667
Pris
250 kr