Meningar med livet – om livsfrågor FORTS

Plats Stockholm

Vilka frågor funderar du över? Vad har livet lärt dig? Vi fortsätter våra resonemang och fördjupar diskussionerna kring livet, existensen och frågorna det väcker. Fortsättningskurs på 'Meningar med livet' som du bör ha gått innan. .

Boka kursen nu

Innehåll

Vi studerar och samtalar om meningar med, och i, livet. Utifrån filosofiska, psykologiska och religiösa begrepp övar vi på att reflektera över och dela egna tankar med andra. Det hjälper oss att få syn på våra tankar och hur de påverkar vårt sätt att leva. Frågor om livsglädje, mod, sorg, besvikelse och försoning brukar väckas under kursens gång. Genom att försonas med dig själv och dina erfarenheter kan du bli fri att skapa det liv du vill. Kursen har inga terapeutiska inslag.

Förkunskaper

Du bör ha gått 'Meningar med livet, grund' innan. På denna kurs fortsätter vi och fördjupar resonemangen med utgångspunkt från den kunskap i filosofi och religion som vi fått under första kursen. Du ska vara intresserad av självreflektion samt fungera i grupp.

Mål

  • Utifrån filosofiska, psykologiska och religiösa begrepp, kunna reflektera över och dela sina tankar med andra.
  • Erbjuda ett rum för reflektion och fördjupning i frågor som rör livsåskådning.
  • Öva det respektfulla samtalet.

Undervisningsform

  • korta föreläsningar
  • samtal
  • reflektioner
  • diskussioner
  • litteratur i ämnet.

Kursledaren ger en introduktion och föreläser kort om kvällens ämne. Samtal sker i smågrupper och i bikupor två och två. Kursledaren är mån om att skapa ett fint samtalsklimat.

Kursledaren

Kursledaren Irene Stegell har undervisat och lett samtalskurser om existentiella frågor i över tio år för olika åldersgrupper. Hon har också hållit i kulturvandringar samt meditativa vandringar, liksom rörelse för kropp och själ.
Irene Stegell är legitimerad lärare i religion, psykologi, filosofi och estetisk verksamhet, drama-teaterpedagog samt diplomerad energi-massör.

Kursledare

Ireneé Stegell

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
20 apr 2020 - 04 maj 2020
Må 17:30 - 19:45
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1043514
Pris
950 kr