Konsten att dö – nyfikenhet och rädsla inför döden

Plats Stockholm

”Konsten att dö” har Camilla Lif valt att kalla föreläsningen som handlar om döden, livet, smärta och frid. Camilla Lif är präst i Katarina församling, författare, skribent, radiopratare – och räds inte de stora frågorna.

Boka kursen nu

Du kanske lyssnade på Camilla Lif och hennes Sommar i P1 i juli? Nu har du chans att höra henne igen! Under föreläsningen belyser Camilla döden ur olika infallsvinklar och väver därmed in de frågor som finns hos var och en av oss, bland annat berör hon:

  • Vad gör dödsångesten med våra liv?
  • Drömdöden – hur önskar vi dö?
  • Ars Moriendi – medeltidens ”dödsmanual”
  • Hur dör vi? Hur går det till?

Det finns även tid för frågor.

Föreläsaren

Camilla Lifs röst känner vi igen från radiosammanhang som Tankar för dagen, Helgsmål och som gästspanare i "Spanarna" och inte minst från årets Sommar i P1. Flera känner till henne genom ”Döden döden döden”-samtal i Allhelgonakyrkan, andra genom hennes ljudbok "Livet med Lif".

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen eller aulan. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som kommer till oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din föreläsning eller kurs.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
01 okt 2020 - 01 okt 2020
To 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1042553
Fåtal platser kvar
Pris
250 kr