Kan vi nå försoning utan att förlåta?

Plats Stockholm

Föreläsningen kretsar kring den viktiga föräldra–barnrelationen, som påverkar oss genom livet. Görel Fred utvecklar begreppen försoning och förlåtelse och kommer in på varför det ibland kan vara fel att förlåta.

Boka kursen nu

Försoning betyder bokstavligen ”att lägga ner en strid”. Man behöver sluta strida, inte för att det var något fel på det man stred för, men för att man inte kommer att vinna. Försoning är inte detsamma som förlåtelse. Detta får du veta mer om under kvällen med Görel Fred. Det finns möjlighet att ställa frågor.

Ur innehållet

• Varför är det ibland skadligt för oss att förlåta?
  • Varför är det viktigt att nå försoning?
  • Skillnaden mellan föräldrars kärleksdomän och handlingsdomän.
  • Olika försoningsstrategier.

Boken ”Försonas med din barndom och kanske med dina föräldrar” som Görel skrivit tillsammans med journalisten Ulrika Hjalmarsson-Neideman, kommer att finnas till försäljning till specialpris.

Möjlighet att lyssna via Zoom

Om intresse finns så kan föreläsningen streamas via Zoom, för att man ska kunna följa på distans. Meddela om du är intresserad av detta!

Föreläsaren

Görel Fred är socionom och legitimerad psykoterapeut, handledare, föreläsare och författare. Hon har mer än tjugo års erfarenhet att arbeta med konflikter på såväl arbetsplatser som inom familjer och mellan par.

Görel Fred har varit gäst i P1:s ”Kropp och själ” och medverkat i P1:s Människor och tro, Gokväll på SVT, TV:fyras morgonsoffa, hos Malou samt i artiklar i såväl morgontidningar som tidskrifter.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen eller aulan. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som kommer till oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din föreläsning eller kurs.

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se