Kan vi nå försoning utan att förlåta?

Plats Stockholm

Föreläsningen kretsar kring den viktiga föräldra–barnrelationen, som påverkar oss genom livet. Görel Fred utvecklar begreppen försoning och förlåtelse och kommer in på varför det ibland kan vara fel att förlåta.

Boka kursen nu

Försoning betyder bokstavligen ”att lägga ner en strid”. Man behöver sluta strida, inte för att det var något fel på det man stred för, men för att man inte kommer att vinna. Försoning är inte detsamma som förlåtelse. Detta får du veta mer om under kvällen med Görel Fred. Det finns möjlighet att ställa frågor.

Ur innehållet

• Varför är det ibland skadligt för oss att förlåta?
  • Varför är det viktigt att nå försoning?
  • Skillnaden mellan föräldrars kärleksdomän och handlingsdomän.
  • Olika försoningsstrategier.

Boken ”Försonas med din barndom och kanske med dina föräldrar” som Görel skrivit tillsammans med journalisten Ulrika Hjalmarsson-Neideman, kommer att finnas för inköp till specialpris i samband med föreläsningen.

Föreläsaren

Görel Fred är socionom och legitimerad psykoterapeut, handledare, föreläsare och författare. Hon har mer än tjugo års erfarenhet att arbeta med konflikter på såväl arbetsplatser som inom familjer och mellan par: – Jag har mött vuxna som är sorgsna över relationen till sina föräldrar, vuxna som känner leda och ledsenhet i livet, människor som vill förändring.

Görel Fred har varit gäst i P1:s ”Kropp och själ” ett flertal gånger och pratat om ämnen som försoning med föräldrar, syskonskap och att hantera julen utan sina barn. Hon har medverkat i P1:s Människor och tro, Gokväll på SVT, TV:fyras morgonsoffa, hos Malou samt i artiklar i SvD, Aftonbladet , Damernas Värld, Vi föräldrar och flera andra tidningar. Boken ”Försonas med din barndom och kanske med dina föräldrar” skrev Görel Fred tillsammans med journalisten Ulrika Hjalmarsson-Neideman och den blev mycket uppmärksammad.

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se