Biblioterapi – att läsa för att leva

Plats Stockholm

Biblioterapi handlar om att läsa och samtala om det lästa, för bättre hälsa och personlig utveckling. Vi utgår från litterära texter och undersöker vad orden gör med oss som läsare.

Boka reservplats

Genom biblioterapi kan vi bättre lära känna oss själva och växa som människor. Kursledare är Mattias Leivinger, Vi läser kortare och längre texter, även en del dikter, tillsammans för att utforska oss själva genom litteraturen. Genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kan du som läsare spegla ditt inre liv.

Att ta del av andras texter ger distans och nya perspektiv på tillvaron och den livssituation man befinner sig i. Det kommer även att finnas inslag av kreativt skrivande med terapeutisk potential. Att dela med sig och läsa högt ur egna texter är ett frivilligt inslag i kursen.

Under kursen får du veta mer om läsningens betydelse för hälsa och välbefinnande och om biblioterapin som metod. Metoden är ung i Sverige men väl beprövad i andra länder som Finland, Storbritannien och USA. Du får som grund en historisk tillbakablick och en inblick i forskningen på området.

Vem kan gå?

Kursen vänder sig till alla läs- och samtalssugna som är nyfikna på biblioterapi och livets stora frågor. Inga förkunskaper krävs. Du bör ha ett intresse av att ta del av andras upplevelser och även att dela med dig av egna.

Kursdatum

Varannan vecka onsdagar ojämna veckor.

Mattias Leivinger

Mattias Leivinger är författare, samtalsterapeut och bibliotekarie.

– Böcker har alltid fascinerat mig och det är spännande att få arbeta yrkesmässigt med dem på olika sätt. Genom en högskoleutbildning i biblioterapeutiska arbetssätt på Ersta Sköndal Bräckes högskola lärde jag mig mer om denna spännande metod och har jobbat med den sedan dess. Jag är även certifierad läsledare i Shared Reading.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2020 - 11 nov 2020
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1045319
Pris
1550 kr