Att vandra långt – drivkrafter och förberedelser

Plats Stockholm

Funderat på att gå pilgrimsleden till Santiago de Compostela? Eller äventyrsvandra i Nepal? Föreläsningen handlar om att vandra långt, om smarta förberedelser och packtips, men också om vandringsberättelser och pilgrimslitteratur.

Boka kursen nu

Under föreläsningen får du veta hur det är att vandra långt, oavsett om det handlar om en pilgrimsled eller om vandring i berg.

Du får följa med på en resa i ord och bild till både Spanien och Nepal och får veta mer om olika motiv till varför man vandrar långt, vad vandrare kan ha i sina ryggsäckar och får möjlighet att ställa praktiska frågor och få inspiration. Följ med på en långvandring bortom skoskav och ont i fötterna.

Camilla Brudin Borg är forskare litteratur vid Göteborgs universitet där hon undervisar med inriktning mot natur, klimatfiktion, utopier och vandringslitteratur. Hon arbetar just nu med ett projekt som undersöker relationen mellan vandring och berättande på två av världens mest populära vandringsleder: Pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien och Everest Base Camp Trek i Nepal. Hon har själv gått lederna flera gånger, intervjuat vandrare och studerar hur vandrande och vandring beskrivs i vandrares egna berättelser, i vandringslitteratur, guideböcker och i bloggar.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 maj 2020 - 12 maj 2020
Ti 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1045012
Pris
250 kr