Aktivera ditt lugn- och rosystem

Plats Stockholm

Att varva ned och återhämta sig efter en period av oro och ovisshet eller hårt arbete kan vara svårt. Ibland behövs metoder för att hjälpa hjärnan att återhämta sig samt för att aktivera kroppens system för lugn och ro.

Boka kursen nu

Kursen hålls utomhus i kvällssolen vid kaféborden intill Folkuniversitetets fasad i Spökparken. Vid regn håller vi till en trappa ner i den stora kaféytan, se mer nedan.

Under två kvällar kommer Agnes Mellstrand, leg. psykolog, organisationskonsult och diplomerad mindfulnessinstruktör, ge oss konkreta tekniker och övningar i hur vi kan lära oss att aktivera kroppens lugn- och rosystem, träna vår uppmärksamhet, stilla vårt sinne och ge hjärnan återhämtning. Övningarna kommer från KBT, ACT, Mindfulness och CFT.

Innehåll

 • De tre känsloregleringssystemen: utforskande-/drivsystemet, hotsystemet, trygghets-/lugn- och rosystemet
 • Färdighetsträning i att aktivera trygghetssystemet - att bygga upp sin resiliens
 • Andningsövningar
 • Tillämpad avslappningsövning
 • Vad är compassion? – Om medkänsla och självmedkänsla. Övning i compassion.
 • Vad är mindfulness egentligen?
 • Övningar i medveten närvaro (mindfulness): riktad kontra öppen uppmärksamhet, kärleksfull vänlighet, andrummet m.m.
 • Vad är meditation?
 • Naturen och lugn- och rosystemet
 • Fysisk aktivitet och trygghetssystemet
 • Om stillhetens styrka
 • Din egen handlingsplan och stil; dina signaler för aktivering av trygghetsystemet

Vi lever i ett tidevarv med digital gränslöshet, där psykisk ohälsa och stressrelaterade sjukdomar ökar, och vi är många som behöver anstränga oss för att koppla av. Därtill ovissheten kring smittspridning, virussjukdom och samhällets påverkan. Kursen kan ses som en fristående fortsättning på kursen Psykologiska verktyg för ett hållbart arbetsliv.

Kurslokal och hänsyn

Vi har anpassat och genomför de fysiska träffarna efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar. Vi anpassar deltagarantalet och håller kursen utomhus om vädret tillåter, annars är vi inomhus i en lokal med tillräcklig storlek.

Kursledaren/Föreläsaren

Agnes Mellstrand är leg. psykolog med KBT-inriktning, handledare och organisationskonsult. Till hennes specialområden hör stress- och konflikthantering. Agnes är även diplomerad mindfulnessinstruktör och en van utbildare, Hon har stor erfarenhet av att behandla klienter individuellt och i grupp, samt av att handleda arbetsgrupper och chefer. Hon brinner för att bidra till hållbara och positiva beteendeförändringar.

Agnes Mellstrand

Agnes Mellstrand är leg. psykolog med KBT-inriktning. Hon har stor erfarenhet av att behandla klienter individuellt och i grupp, och av att handleda arbetsgrupper och chefer.

Till hennes specialområden hör stresshantering och konflikthantering. Agnes är även diplomerad mindfulnessinstruktör och en van utbildare. Hon brinner för att bidra till hållbara och positiva beteendeförändringar.

Agnes Mellstrand

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 maj 2020 - 01 jun 2020
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1045377
Pris
750 kr