Det galna geniet – om galenskap och kreativitet

Plats Stockholm

Simon Kyaga och Jonas Mattsson berättar om sambandet kreativitet och galenskap och den balans – det ekvilibrium – som krävs för att nå framgång. Simon Kyaga är psykiater, forskare, författare och sommarpratare i P1. Jonas Mattsson är chefredaktör för tidskriften Forskning & Framsteg.

Boka nu

Innehåll

De personlighetsdrag som vi förknippar med det galna och annorlunda är inte bara associerade med psykisk sjukdom och neuropsykiatrisk diagnostik, utan även med högst värderade fenomen som konstnärliga uttryck, musikalitet, entreprenörskap och tekniska framsteg. Simon Kyaga och Jonas Mattsson för ett samtal kring galenskap och kreativitet och berättar om den balans som ger förutsättningar för att nå framgång – ett stråk av galenskap som bör matchas med förmågan att planera, analysera och genomföra. De ger exempel på framträdande personer och på vad vi själva kan göra för att bejaka kreativiteten.

Det finns möjlighet att ställa frågor i samband med föreläsningen. Simon Kyaga och Jonas Mattsson kommer att ha sin senaste bok till försäljning och signering: Ekvilibrium: om sambandet mellan kreativitet och galenskap.

Föreläsare

Simon Kyaga är både medicinsk och filosofie doktor i epidemiologi, överläkare inom psykiatri och har forskat vid Karolinska Institutet i Stockholm. Han har sommarpratat i Sommar i P1. Jonas Mattsson är sedan 2021 chefredaktör för tidskriften Forskning & Framsteg och hade samma roll tidigare för Modern Psykologi.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Kursledare

Birgitta Wahlman Laurell

Birgitta Wahlman Laurell är ämnesansvarig inom enheten Teori för kurser inom hälsa och livsfrågor samt kurser för personer med funktionsvariationer. Förtroendevald för Unionen.

Birgitta Wahlman Laurell är ledamot i styrelsen för Folkuniversitetet Region Öst

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 apr 2023 - 18 apr 2023
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 18 apr 2023 kl 18:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
102289
Pris
200 kr