Röstvård för en hälsosammare och mer hållbar röst

Plats Stockholm

Det här är en kurs för dig som upplever att din röst behöver lite extra vård och omtanke. Du får lära dig grunderna i hur din röst fungerar och får verktyg för att rösten ska hålla bättre.

Boka nu

Målgrupp 

Kursen riktar sig till dig som behöver stärka din röst, hitta tillbaka till en lugnare andning och det djupare kroppsstödet. Du kanske är föreläsare, lärare, skådespelare eller sångare och behöver verktyg för att hitta en hållbar röst?

Förkunskaper

Kursen kräver ingen tidigare erfarenhet.

Kursinnehåll och upplägg

Vi jobbar i en liten grupp och undervisningen innehåller både praktiska och teoretiska genomgångar och övningar. Målet med kursen är att ge dig verktyg för att få en röst som är både hållbar och naturlig samt för att motverka problem som heshet och rösttrötthet. Vi sätter rösten i fokus, hur den fungerar i relation till din andning och kroppsstödet. Vi fokuserar på: 

  • att undersöka hur din röst fungerar i relation till andningen,
  • att hitta balansen i kroppen och hur detta direkt påverkar din röst,
  • att hitta det djupare kroppsstödet,
  • att hitta en balans mellan de olika röstregistren.

Lov

Kursen kommer preliminärt ha uppehåll vecka 39.

Studievägledning

För mer information om kursens innehåll kontakta helena.janzen@folkuniversitetet.se.

 

Kursledare

Helena Janzén Nellborn

Helena Janzén Nellborn, verksam som sångerska, sångcoach, regissör och konstnärlig ledare.

Helena är en svensk sopran med ett flertal lyriskdramatiska operaroller på sin
repertoar (Lady Macbeth-San Francisco, Salome-Piacenza etc.). Hon har vunnit flera internationella operatävlingar bla 1:a pris i "The International Operasingers Competition" i New York 2004, Strauss-pris i "Concorso lirico internazionale di Leoncavallo" i Città di Montalfugo, Italien.

Helena sjunger dessutom mycket nutida musik och flera tonsättare har skrivit sina verk direkt till henne (Rolf Martinsson-Silvernatten i Malmö Konserthus, Mikael Nellborn-Insikt som Helena uruppförde i Carnegie Hall, New York mm).

Som pedagog har Helena Janzén Nellborn mångårig erfarenhet från bl.a. Operastudio 67, Nordiska musikgymnasiet, Birkagårdens folkhögskola och Ålands musikinstitut. Sedan 2001 är Helena
konstnärlig ledare för Blekinge Operapelago - en festival som arrangerar masterclasses, konserter och operaföreställningar.

År 2008 fick Helena Svenska industri- och Handelskammarens kulturpris. Helena skrev 2017 en kandidatuppsats vid italienska institutionen vid Stockholms universitet om operan "La Grazia" som är baserad på Grazia Deleddas novell "Di Notte" ur "Racconti sardi".

Helena Janzén

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 sep 2024 - 10 okt 2024
Torsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tor 5 sep 2024 kl 17:00-19:15
  • tor 12 sep 2024 kl 17:00 - 19:15
  • tor 19 sep 2024 kl 17:00 - 19:15
  • tor 3 okt 2024 kl 17:00 - 19:15
  • tor 10 okt 2024 kl 17:00 - 19:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
118525
Pris
3900 kr