Existentiell salong – vi utforskar OVISSHET

Plats Stockholm

Ovisshet – vad är det? Ann Lagerström inleder den existentiella salongen med en filosofisk exposé och leder sedan diskussionerna. Du får vidga ditt synsätt genom att filosofera tillsammans med andra. Vi håller till på Folkuniversitetet Stockholm.

Boka nu

Innehåll

De existentiella filosoferna har specialiserat sig på frågor som berör oss människor. De funderar över vad det är att leva, vad som är meningen, vad det innebär att vi har frihet och kan välja och vad det är att vara i relation. Men de erbjuder inga slutgiltiga svar utan uppmanar tvärtom var och en av oss att hitta våra egna svar. 

I höst kan du delta i dessa salonger med olika teman:

  • Ovisshet – 19 september
  • Ett gott liv – 22 oktober
  • Mod – 20 november

Under kvällen får du möjlighet att vidga din syn genom att filosofera tillsammans med andra. Du behöver inte ha några förkunskaper och det finns inga krav på att tänka likadant – de existentiella filosoferna var ständigt oense. 
– Ju mer olika vi tänker, desto roligare har vi, konstaterar samtalsledaren och föreläsaren Ann Lagerström.

Plats

Existentiella salongen äger rum i aulan på entréplanet, om inget annat anges i kallelsen.

Så här går det till

Vi kommer att växla mellan kortare föreläsningar om existentiell filosofi, dialog i mindre grupper och samtal i den stora gruppen.

När du vandrar hem efter salongen kan vi lova att du har haft möjlighet att prata med människor som precis som du är intresserade av att filosofera. Och att du har med dig många nya tankar om livets mest centrala frågor som du kan fundera vidare på.

Samtalsledare och föreläsare

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker med studier i existentiell filosofi och psykologi på bland annat Södertörns högskola. Hon har också skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utvecklat samtalsmetoden TALAOMLIVET. https://existentiellt.nu/

Kursledare

Ann Lagerström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 sep 2024 - 19 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 19 sep 2024 kl 18:00-20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
118517
Pris
300 kr