Att vara människa II - existentiell filosofi för den nyfikna, fortsättning

Plats Stockholm

Om du vill fördjupa dina funderingar under kunnig ledning över vad det är att vara människa har du en lördag att se fram emot! Tillsammans med Ann Lagerström kan du utforska vidare i denna fortsättningskurs.

Boka nu

En heldag för dig som vill fortsätta filosofera! Vi utgår också den här gången från existentiell filosofi men går mer på djupet i några av de livsfrågor som sysselsatt tänkare i tusentals år. Här är två exempel på teman vi fördjupar oss i.

  • Vad är kärlek? Ja, vad är det egentligen att vara nära en annan människa och hur lever vi kärlek till partners, barn, vänner och arbetskamrater?
  • Vad är makt? Makt över sig själv, över andra? Är det en konstruktiv makt eller destruktiv, eller båda?

Vi blandar kortare föreläsningar med samtal, och den här gången kommer du också få tid för egen reflektion. Vad är kärlek och makt för dig?

Förkunskaper

För att delta i den här dagen behöver du ha gått del ett i kursen Att vara människa på Folkuniversitetet eller någon av Ann Lagerströms tidigare kurser.

Kursledare

Ann Lagerström är filosofie magister i praktisk kunskap och har studerat existentiell filosofi på Södertörns högskola. Hon är verksam som författare, journalist, existentiell samtalsledare, filosofisk praktiker och utbildare.

–Jag brukar kalla mig för njutningsgrubblare eftersom livsfrågorna har följt mig sedan jag var liten. Jag har haft lyckan att ha ett yrkesliv där jag fått ägna mig åt att vrida och vända på frågan om vad det är att leva.

Så tyckte kursdeltagare från del I

Ann skapade en skön och tillåtande stämning. Bra upplägg. Lärorika dagar. 

Kursledare

Ann Lagerström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 maj 2024 - 4 maj 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 4 maj 2024 kl 10:00-16:00
Plats
Döbelnsgatan 38c, 11352 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
113554
Pris
1200 kr