Skriv och filosofera II – utforska existentiella frågor

Plats Stockholm

Fördjupa ditt skrivande och fortsätt ditt utforskande i vad det är att vara människa – tillsammans med Ann Lagerström. Fortsättningskurs för dig som redan gått Skriv och filosofera-kurs eller liknande. Under helgen gör vi roliga skrivövningar, samtalar om livet och skriver texter i olika format.

Boka reservplats

Innehåll

På kursen utgår vi från skrivandets glädje och alla de frågor som livet ställer till oss. Här får du fördjupa ditt skrivande, göra kreativa övningar, prova olika genrer och skrivgrepp och arbeta längre med texterna. Vi utforskar också olika livsteman inspirerade av olika existentiella filosofer.

Vi provskriver och provtänker och gläds åt varandra. Under helgen hinner vi med ett par ämnen och många olika skrivsätt. När du går hem på söndag eftermiddag har du med dig nya funderingar och ett antal texter som du kan fortsätta leka med och utveckla hemma.

Förkunskaper

Skrivande 
Du behöver ha börjat smaka på ditt skrivande för att få glädje av den här kursen – lekt med orden, skrivit för din egen skull. Även för dig som är mer förtrogen med ditt skrivande är det här en chans för dig att prova andra frågor, tekniker och genrer.

Filosofi
Någon filosofi behöver du inte kunna. Kom med din nyfikenhet och din förundran, det räcker långt – och låt filosoferna stå för inspirationen.

Fortsättningskurs

En fortsättningskurs för dig som gått Skriv och filosofera-kurs tidigare här på Folkuniversitetet eller något liknande någon annanstans. 

Målgrupp

Du som är nyfiken på alla frågor som livet ställer. Låt dig inte stoppas av tankar som: ”Jag kan inte skriva” eller ”Filosofi – det förstår inte jag”. Tvärtom, tag inspiration från dem! Alla kan skriva och filosoferar gör vi mest varje dag när vi funderar över hur saker och ting hänger ihop och hur vi ska ta oss an livet.

Plats och material

Vi håller till på Döbelnsgatan 38 c, Stockholm. En smärre materialavgift tillkommer som swishas på plats. Närmare information kommer före kursstart.

Kursledare

Ann Lagerström är författare, journalist, existentiell samtalsledare, filosofisk praktiker och utbildare.

–Jag har skrivit sedan jag var liten och professionellt sedan 1979. Jag har arbetat som journalist i snart 45 år, skrivit flera böcker, varit nominerad till Årets journalist och håller i skrivkurser, retreater och existentiella samtal och salonger.

Kursledare

Ann Lagerström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 apr 2024 - 21 apr 2024
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 19 apr 2024 kl 18:00-20:00
  • lör 20 apr 2024 kl 10:00 - 16:00
  • sön 21 apr 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Döbelnsgatan 38c, 11352 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
112572
Pris
2850 kr