Vett och etikett – ett sätt att göra världen lite bättre

Plats Stockholm

Har du befunnit dig i en situation där du varit osäker på etiketten? Vad är vett och vad är etikett? När behöver vi det och hur viktigt är det?  Hur har etiketten förändrats? Med hjälp av Edward Bloms etikettbok undersöker vi begreppen. Kursen leds av Paula Ternström.

Boka nu

Innehåll

Vett och etikett är oskrivna regler för att kunna umgås på ett trevligt och hänsynsfullt sätt, oavsett grupp, kultur och tillfälle. Vi undersöker oskrivna regler om hur man bör uppföra sig – för att det ska vara trivsamt och smidigt för de inblandade. Vi utgår från Edward Bloms etikettbok Om konsten att umgås med människor – ett sätt att göra världen lite bättre. Paula Ternström, skådespelare och retorikkonsult, leder kursen.

Hur umgås och uppträder vi:

  • på festen 
  • på jobbet 
  • på nätet (netikett)
  • och i andra sociala sammanhang?

Och hur reagerar vi när någon inte följer det förväntade mönstret?

Studiematerial

Läraren har ett referensexemplar av boken Edward Bloms etikettbok, om konsten att umgås med människor – ett sätt att göra världen lite bättre. Den finns att låna på bibliotek eller för inköp i nätbokhandeln, men ingår inte i kursavgiften.

Kursledare

Paula Ternström är aktiv som skådespelerska, regissör, pedagog, retorikkonsult och samtalsledare. Paula har en akademisk examen i kommunikationskunskap och pedagogik med inriktning på ledarskap. Paula menar att regler och normer för mänskligt beteende kan göra stor skillnad. Det hjälper oss bli hänsynsfulla och få alla att trivas. Vi får helt enkelt ett trevligare umgänge med stil!

Kursledare

Paula Ternström

Paula har mångårig erfarenhet som skådespelare från både institutionsteatrar som Dramaten och Borås stadsteater men också Fria grupper och Riksteaterproduktioner.

Hon har också under fem år drivit en egen Teater, Odenteatern. Paula har en fil kand i pedagogik och har under många år lett teaterkurser både i egen regi och via studieförbund. Paula föreläser också i kommunikation och kroppsspråk samt startat ”Poesi i Parken” under pandemin.

”Alla borde spela teater. Man får igång hela systemet och blir helt enkelt både gladare och friskare”

Vi arbetar med röst och kropp. Improviserar och prövar olika dramatiska scener.

Paula Ternström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 mar 2024 - 17 apr 2024
Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
ons 27 mar 2024 kl 18:00-20:15
  • ons 10 apr 2024 kl 18:00 - 20:15
  • ons 17 apr 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
112514
Pris
1025 kr