Att vara människa - existentiell filosofi för den nyfikna

Plats Stockholm

Gillar du att fundera? Tycker du att livet ställer många frågor, men inte alltid ger några svar? Om du är nyfiken på filosofi, men ännu inte har läst en enda filosof, och som längtar efter att tänka tillsammans med andra, har du tre kvällar i existentiell filosofi att se fram emot.

Boka nu

Vad är det att vara människa? Ja, vad innebär det egentligen att vara vid liv, att försöka leva med andra och tvingas fatta en massa beslut? Det är frågor vi tar oss an och fortsätter med: Vad menar vi när vi talar om ett gott liv? Vad är egentligen meningen med livet? Vi kanske snuddar vid det där märkliga faktumet att vi en gång ska dö. Hur påverkar det oss och finns det något bra med att livet är begränsat?

Du behöver inga förkunskaper, livserfarenhet räcker långt

Vi utgår från existentiell filosofi – och närmar oss den via vardagen. Inga teoretiska begrepp eller filosofer att lägga på minnet. Bara livets alla frågor – och en grupp människor som vill dela sin nyfikenhet och pröva sina svar. Det blir en del allvar och en massa skratt.

Studiematerial

Boken Konsten att leva innerligt (Blue 2022) av Ann Lagerström och Ted Harris rekommenderas. Boken kan köpas på plats till en smärre avgift som swishas till kursledaren.

Kursledare

Ann Lagerström är filosofie magister i praktisk kunskap och har studerat existentiell filosofi på Södertörns högskola. Hon är verksam som författare, journalist, existentiell samtalsledare, filosofisk praktiker och utbildare.

–Jag brukar kalla mig för njutningsgrubblare eftersom livsfrågorna har följt mig sedan jag var liten. Jag har haft lyckan att ha ett yrkesliv där jag fått ägna mig åt att vrida och vända på frågan om vad det är att leva.

Så tyckte tidigare kursdeltagare

Ann skapade en skön och tillåtande stämning. Bra upplägg. Lärorika dagar. 

Kursledare

Ann Lagerström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 apr 2024 - 24 apr 2024
Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
ons 10 apr 2024 kl 18:00-20:15
  • ons 17 apr 2024 kl 18:00 - 20:15
  • ons 24 apr 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
111374
Pris
1450 kr