Innehåll
De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Råvarorna bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med aromer, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.
Under kvällens föreläsning presenterar Ann Fernholm en skrämmande lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Vad händer med oss och vår syn på mat?
Hon berättar också om sina öppna brev till livsmedelsindustrin och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.
Boken Fejkmaten
Ann Fernholms senaste bok Fejkmaten granskar hon den moderna livsmedelsindustrin. Boken kommer att finnas till försäljning under kvällen.Föreläsaren
Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik vid Uppsala universitet. I över tio år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. - Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte., sammanfattar Ann.
Har du frågor?
Kontakta Kundtjänst i Stockholm