Existentiell salong – vi utforskar LYCKAN

Plats Stockholm

Välkommen till en existentiell salong med Ann Lagerström. Du får inblick i vad de existentiella filosoferna har tänkt om olika livsfrågor och möjlighet att fundera över vad du själv tror. Denna kväll utforskar vi lycka!

Boka kursen nu

Vi längtar efter lycka, men vad är det vi menar? Blir man lycklig när man når det man strävar efter? Är lycka att vara glad, nöjd, salig? Går det att leva i lycka, eller varar den bara några korta svindlande sekunder? Och kan man sträva efter lyckan eller får man fånga den i steget? Det finns som vanligt både filosofer som är för och några som är skeptiska.

De existentiella filosoferna har funderat över frågan länge men erbjuder inga slutgiltiga svar. Tvärtom, menar de att de existentiella frågorna måste utforskas av var och en av oss, om och om igen i olika skeden i livet.

Under kvällen får du möjlighet att vidga din syn genom att filosofera tillsammans med andra. Du behöver inte ha några förkunskaper och det finns inga krav på att tänka likadant – de existentiella filosoferna var ständigt oense.
– Ju mer olika vi tänker, desto roligare har vi, konstaterar samtalsledaren och föreläsaren Ann Lagerström.

Under tre fristående existentiella salonger utforskar vi frågor om

  • LYCKA 25/10
  • DÖDEN 15/11
  • SANNINGEN 6/12.

Så här går det till

Vi kommer att växla mellan kortare föreläsningar om existentiell filosofi, dialog i mindre grupper och samtal i den stora gruppen.

När du vandrar hem efter salongen kan vi lova att du har haft möjlighet att prata med människor som precis som du är intresserade av att filosofera. Och att du har med dig många nya tankar om livets mest centrala frågor som du kan fundera vidare på.

Samtalsledare och föreläsare

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker med studier i existentiell filosofi och psykologi på bland annat Södertörns högskola. Hon har också skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utvecklat samtalsmetoden TALAOMLIVET. https://talaomlivet.nu https://lagerstrom.nu

Kursledare

Ann Lagerström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 okt 2022 - 25 okt 2022
Ti 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1142580
Pris
300 kr