Skeppsholmen: botanisk trädpromenad på höstkanten

Plats Stockholm

Följ med på en behaglig och lärorik promenad i trädens tecken runt fina Skeppsholmen! När löven börjar skifta färg får du bekanta dig med och studera några av våra svenska trädarter.

Boka kursen nu

På det centralt belägna Skeppsholmen, flottans ö med sina storslagna stockholmsutsikter, står mitt bland fin äldre bebyggelse många ståtliga träd. Här finns bl.a. asp, ask, lönn och ek, för att nämna några arter.

Vi går in på varje arts yttre kännetecken, fortplantningssystem, utbredning m.m. Hur känner vi t.ex. igen olika arter av lönn? När blommar de olika träden och var sitter deras honliga och hanliga organ? Vad blir det för frön respektive frukter? När vandrade olika trädarter in i landet, och var växer de vilt idag?

Det är några exempel på ämnen som behandlas under promenaden. Vi tar en kvarts paus med medhavd fika efter ca två timmar.

Ledare för denna vandring är trädguiden och trädkunskapsläraren Charlotte Manliusdotter.

Inga förkunskaper krävs!

Samling och utrustning

Klä dig efter väder, gärna med en extra tröja, det blir lätt kyligt eftersom vi står mycket still.Ta med fika, sittunderlag och gärna även kikare för att titta upp i kronorna och förstoringsglas för att studera växtdelars detaljer. Samlingsplats anges i kallelsen.

Kursledaren

Kursledaren och guiden Charlotte Manliusdotter är utbildad i trädkunskap vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Där har hon även studerat träd i folktro och mytologi samt praktiserat trädguidning. Sedan många år tillbaka leder Charlotte dels botaniska, dels folkloristisk-mytologiska trädpromenader och lektioner vid olika folkhögskolor, föreningar och samfund.

Kursledare

Charlotte Manliusdotter

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 sep 2022 - 24 sep 2022
Lö 13:00 - 17:00
Tillfällen
1
Studietimmar
5
Kurs-ID
1139330
Pris
450 kr