Örter och läkeväxter - teori och beredning

Plats Stockholm

Bibehåll och bygg upp din hälsa med våra vanligaste trädgårdsväxter och läkeörter. Teoretisk kunskap och praktisk beredning av örtbaserat te-, fotbad och husapotek. Under kunnig ledning av läkeörtsterapeuten Marie-Louise Eklöf.

Boka kursen nu

Örter har i alla tider använts som läkeväxter. Varken slott, kloster eller allmoge klarade sig utan en örtagård. Idag återupptäcker allt fler den urgamla kunskapen om trädgårdens välgörande inverkan på både kropp och själ. Föreläsning med praktiska moment.

Innehåll

  • Tillfälle 1. Upptäck hur trädgårdsväxterna kan användas i hälsans tjänst och hur de bereds. Du får blanda ditt eget örtte.
  • Tillfälle 2. Hur bereds trädgårdens örter till bl.a. teer, örtbad, oljor, omslag och tinkturer? Du får göra ett badsalt som gör gott för fötterna.
  • Tillfälle 3. Inspiration om hur du kan använda trädgårdens örter till basen i ett örtapotek.

Materialkostnad

Materialkostnad på 100 kr tillkommer och betalas på plats!

Plats

Kursen är på Inspira, ett grönt apotek, Rörstrandsgatan 42. T-bana S:t Eriksplan. Promenera Rörstrandsgatan riktning Karlberg, nästan till gatans slut. Höger sida, nr 42, ingång från gatan.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf är utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning, se vidare presentationen nedan.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Marie-Louise Eklöf har en fyraårig engelsk utbildning i fytomedicin, läran om örternas kemiska ämnen och deras verkan i kroppen. Hon har under många år gett föreläsningar, kurser och behandlingar om och med örter. Sedan 1995 driver hon Inspira, det Gröna Apoteket och har ett samarbete med Folkuniversitetet sedan 2017.

Marie-Louise har skrivit tre böcker som getts ut på Norstedts förlag, som alla handlar om örter.

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 okt 2022 - 18 okt 2022
Ti 18:45 - 20:15
Tillfällen
3
Plats
Rörstrandsgatan 42, 11340 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1138692
Pris
1475 kr