Att umgås med träd– folktro och mytologi. Vandring

Plats Stockholm

En inspirerande promenad i Stora Skuggan om vår relation till träd i folktro och mytologi! I de vackra, skiftande miljöerna får du höra berättas om hur människan umgåtts med och relaterat till träd i olika tider.

Boka kursen nu

Innehåll

I de vackra, skiftande miljöerna kring Stora Skuggan får du höra berättas om hur människan umgåtts med och relaterat till träd, utifrån svensk/europeisk folktro och mytologi - men också om den roll träd och skog spelat i samhället.

Några ämnen vi går in på är vårdträd, märkliga träd och träd vid vägar, världsträdet, det lilla mänskliga samhället i stora skogen. Vi tar en kvarts paus med medhavt fika efter ca två timmar.

Inga förkunskaper krävs!

Utrustning

Klä dig efter väder, gärna med en extra tröja eftersom vi står mycket still. Ta med fika och sittunderlag. Samlingsplats anges i kallelsen.

Kursledaren

Kursledaren och guiden Charlotte Manliusdotter är utbildad i trädkunskap vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Där har hon även studerat träd i folktro och mytologi samt praktiserat trädguidning. Sedan många år tillbaka leder Charlotte dels botaniska, dels folkloristisk-mytologiska trädpromenader och lektioner vid olika folkhögskolor, föreningar och samfund.

Kursledare

Charlotte Manliusdotter

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 jun 2022 - 04 jun 2022
Lö 13:00 - 17:00
Tillfällen
1
Studietimmar
5
Kurs-ID
1121770
Pris
450 kr