Existentiell salong – vi utforskar kärlek

Plats Stockholm

Välkommen till en existentiell salong med Ann Lagerström. Du får både inblick i vad de existentiella filosoferna har tänkt om olika livsfrågor och möjlighet att fundera över vad du själv tror. Denna kväll utforskar vi kärlek.

Boka kursen nu

Livet ställer frågor till oss och den här gången utforskar vi kärleken. Vad betyder egentligen ordet kärlek? Finns det en slags kärlek – eller många? Och kan man lära sig att älska?

De existentiella filosoferna har funderat över frågan länge men erbjuder inga slutgiltiga svar. Tvärtom, menar de att de existentiella frågorna måste utforskas av var och en av oss, om och om igen i olika skeden i livet.

Under kvällen får du möjlighet att vidga din syn genom att filosofera tillsammans med andra. Du behöver inte ha några förkunskaper och det finns inga krav på att tänka likadant – de existentiella filosoferna var ständigt oense.
– Ju mer olika vi tänker, desto roligare har vi, konstaterar samtalsledaren och föreläsaren Ann Lagerström.

Under tre fristående existentiella salonger utforskar vi frågor om

  • hur mycket frihet vi har, 17 mars
  • vad det där är som vi kallar kärlek, 19 april
  • vad som är meningen med livet, 17 maj.

Så här går det till

Vi kommer att växla mellan kortare föreläsningar om existentiell filosofi, dialog i mindre grupper och samtal i den stora gruppen.

När du vandrar hem efter salongen kan vi lova att du har haft möjlighet att prata med människor som precis som du är intresserade av att filosofera. Och att du har med dig många nya tankar om livets mest centrala frågor som du kan fundera vidare på.

Samtalsledare och öreläsaren

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker med studier i existentiell filosofi och psykologi på bland annat Södertörns högskola. Hon har också skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utvecklat samtalsmetoden TALAOMLIVET. https://talaomlivet.nu https://lagerstrom.nu

Plats

Existentiella salongen äger rum i aulan på entréplanet.

Kursledare

Ann Lagerström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 apr 2022 - 19 apr 2022
Ti 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1121623
Pris
300 kr