Biblioterapi, ett sätt att möta den tredje åldern

Plats Stockholm

För kvinnor och män nyfikna på att utforska livet när man närmar sig 50 - och efter. Genom läsande, samtal och reflektivt skrivande utforskar vi tillsammans olika livsfrågor som förknippas med den tredje åldern.

Boka kursen nu

Innehåll

Att närma sig femtioårsgränsen – eller att ha passerat den – ger möjlighet att mogna, våga vara sig själv och använda sig av de erfarenheter som livet givit. Men det kan också kännas motigt, utmanande och svårt. På kursen undersöker vi den tredje åldern med biblioterapi.

Genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kan vi spegla oss i vår egen livssituation och utforska de egna tankarna, känslorna, minnena och framtidsdrömmarna.

Utöver läsandet kommer det också vara inslag av kreativt skrivande för att få möjlighet att fördjupa den egna processen. Att dela med sig och läsa högt ur egna texter är ett frivilligt inslag i kursen.

Vem kan gå?

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på biblioterapi och existentiella frågor. Du ska ha ett intresse av att ta del av andras upplevelser och även att dela med dig av egna.

Upplägg

Kursen planeras att ges i sal på Kungstensgatan 45. Den kan dock komma att övergå på distans, via Zoom, beroende på rådande smittriskläge.

Kursdatum

Varannan onsdag, 9/3–4/5.

Kursledare

Håkan Mattsson är författare, samtalsterapeut och pedagog.
– Jag har under mitt liv vänt mig till litteratur och skrivandet i olika livsskeenden när jag har känt behov av perspektiv. Genom en högskoleutbildning i biblioterapeutiska arbetssätt på Ersta Sköndal Bräckes högskola fick jag tillgång till en spännande metod kring detta och har integrerat det i mitt arbete som terapeut. Jag har även studerat litteraturvetenskap och har en masterutbildning i kreativt skrivande och litterär gestaltning.

Kursledare

Håkan Mattsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 mar 2022 - 04 maj 2022
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1118883
Pris
1550 kr